Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: pečený losos s hořčičnou krustou

Losos patří k jedněm z cenově nejdostupnějších ryb u nás, ale co s ním? Tatarák a smažený se po chvilce přejí a rozhodně to na chuti nepřidá. Dnes přinášíme recept, který si určitě zamilujete. Med, hořčice a ryba jsou jakoby se pro sebe narodili. Schválně vyzkoušejte.

Co budeme potřebovat?

  • 2 porce lososa s kůží
  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička medu
  • 1 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce pekanových ořechů

Jak na to?

Příprava je hodně rychlá a proto začneme rovnou předehřátím trouby. Zapněte ji na 200°C a nechte nahřát.

V misce smícháme rozpuštěné máslo. Doporučujeme přímo přepuštěné máslo Ghí, které má lepší chuť a mělo by být zdravější. Med, hořčici a případně sůl, ale nejspíš nebude ani potřeba.

V druhé misce smícháme strouhanku a pekanové ořechy, které jsme buď namleli, nebo v mixeru rozbili na malé kousky. Můžeme přidat i nasekanou petrželku, která všemu dodá tu správnou tečku.

Na pekáček už jen položíme očištěné filety kůži dolů. Každou porci potřeme hořčično-medovou směsí a posypeme strouhankou. Vložíme do trouby a pečeme zhruba 15 minut.

Jako přílohu doporučujeme dietní bramborový salát. Podle našeho receptu.

 recept na dietní bramborový salát bez majonézy.

Co vy na to?