Losos patří k jedněm z cenově nejdostupnějších ryb u nás, ale co s ním? Tatarák a smažený se po chvilce přejí a rozhodně to na chuti nepřidá. Dnes přinášíme recept, který si určitě zamilujete. Med, hořčice a ryba jsou jakoby se pro sebe narodili. Schválně vyzkoušejte.
Co budeme potřebovat?
- 2 porce lososa s kůží
- 1 lžíce rozpuštěného másla
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička medu
- 1 lžíce strouhanky
- 1 lžíce pekanových ořechů
Jak na to?
Příprava je hodně rychlá a proto začneme rovnou předehřátím trouby. Zapněte ji na 200°C a nechte nahřát.
V misce smícháme rozpuštěné máslo. Doporučujeme přímo přepuštěné máslo Ghí, které má lepší chuť a mělo by být zdravější. Med, hořčici a případně sůl, ale nejspíš nebude ani potřeba.
V druhé misce smícháme strouhanku a pekanové ořechy, které jsme buď namleli, nebo v mixeru rozbili na malé kousky. Můžeme přidat i nasekanou petrželku, která všemu dodá tu správnou tečku.
Na pekáček už jen položíme očištěné filety kůži dolů. Každou porci potřeme hořčično-medovou směsí a posypeme strouhankou. Vložíme do trouby a pečeme zhruba 15 minut.
Jako přílohu doporučujeme dietní bramborový salát. Podle našeho receptu.
recept na dietní bramborový salát bez majonézy.