Elixír života? Víno, sex a čokoláda!

Každý z nás někdy přemýšlí o smrti a o různých nemocech, které nás mohou potkat. A každý z nás také občas hledá nějaké osvědčené rady a recepty, jak se různým neduhům vyhnout a jak si zachovat plnohodnotný a zdravý život až do stáří. Recept je přitom tak jednoduchý!

Možná pravidelně cvičíte a snažíte se udržovat si nejen štíhlou, ale i po všech stránkách funkční postavu a také dobrou fyzičku. Možná jíte velmi zdravě a všechna nezdravá jídla omezujete na nutné minimum. Možná se trápíte věčnými dietami, zakazujete si alkohol i cigarety a věříte, že vám to pomůže dožít se vysokého věku ve zdraví a pohodě. Ale možná je to všechno zbytečný boj a jen se tím stresujete. Podle odborníků je totiž recept na zdravé srdce a tělo mnohem jednodušší: buďte v klidu, nestresujte se, dopřejte si sklenku červeného vína, k němu si dejte kousek čokolády a pak příjemný večer zakončete v náručí partnera.

Cenné antioxidanty

Připouštíme, že antioxidanty, které jsou pro naše tělo velmi důležité a pomáhají nám udržovat ho v pořádku a zdravé, jsou i v mnoha zdravých potravinách. Ale jsou také v kvalitní hořké čokoládě. A v červeném vínu. Takže pokud za sebou máte těžký den, nervy máte napjaté k prasknutí a už teď se stresujete, co vás zase čeká zítra, vykašlete se na zdravý salát, který si povinně ordinujete kvůli štíhlé linii. Zakousněte se do tabulky hořké čokolády, nalijte si sklenku červeného vína, nohy dejte nahoru a užívejte si ty chvíle pohody – vaše tělo se vám za to odvděčí.

Pohoda, klídek, sex

Ne nadarmo se říká, že při vášnivém sexu spálíte tolik kalorií jako při cvičení v posilovně. Takže si to nejen užijete, ale máte dobrý pocit ze svého těla, kterému tím pomáháte po fyzické stránce.

Intimní chvíle s partnerem však pro naše tělo mají mnohem více výhod. Vědci tvrdí, že pokud máte sex alespoň dvakrát do týdne, máte mnohem menší šanci, že vás postihne nějaké onemocnění srdce (ti, kdo mají sex jen minimálně, jsou kardiovaskulárními chorobami ohroženi více). Muži si navíc častým a pravidelným sexem snižují riziko, že onemocní rakovinou prostaty. A nakonec, pokud budete žít s partnerem po všech stránkách spokojeně a v souladu, prospěje to i vaší psychice, budete se cítit v pohodě a jen tak něco vás nevykolejí.