Tabletky na hubnutí fungují – ale ohrožují srdce

Je jasné, že pokud chceme zhubnout zdravě, trvale a efektivně, bude nás to stát velké úsilí. A to úsilí bude tím větší, čím vyšší trpíme nadváhou. Bez radikální změny jídelníčku, životního stylu a započetí cvičení to zkrátka nepůjde. Přestože to víme, mnoho z nás se v tajné naději uchyluje k různým hubnoucím tabletkám a koktejlům a doufáme, že marketingová hesla, která čteme na jejich obalech, na nás skutečně zafungují. A ona možná skutečně zafungují, alespoň krátkodobě a při dodržování dalších doporučených opatření, jenže málokdo z nás tuší, jak moc podobnými prostředky zatěžujeme svůj organismus a ohrožujeme své zdraví, ne-li život.

Pozor na srdce

Největším rizikem jsou různé tabletky na hubnutí. Po těch sahají většinou ti, kteří nevěří těm rádoby zázračným koktejlům, protože tabletky jsou přece léky, prodávají se v lékárně a nemohou tak být nebezpečné, ne? Právě, že mohou. Stačí pročíst si příbalové letáky a nežádoucí a vedlejší účinky a půjdete do mdlob. Většina těchto tablet je totiž obrovskou zátěží pro naše srdce a při dlouhodobém užívání se u vás může zvýšit nejen riziko různých kardiovaskulárních chorob, ale i infarktu. A za to vám snadné hubnutí snad nestojí, nebo ano? Navíc pouhá konzumace tabletek vám váhu stejně nesníží, nebo jen minimálně.

Jeden pomůže

Nemusíte nad hubnoucími tabletkami hned lámat hůl, na trhu existuje prokazatelně minimálně jedna, která funguje a na srdce špatný vliv nemá. Jedná se o přípravek nazývající se odborně lorcaserin, který se prodává už šest let a podle dlouhodobé vědecké studie naše srdce skutečně neohrozí. A co víc, s hubnutím, respektive potlačováním chuti k jídlu, skutečně pomáhá. I když zázraky od něj také nečekejte – podle vědců vám pomůže zhubnout jen něco přes jedno kilo ročně.