Mít dceru je skvělé, pomůže vám s pohybem i hubnutím

Spousta žen je v mládí poměrně štíhlých a jsou se svou postavou spokojené – jenže pak přijde těhotenství, děti co se budí po nocích, únava, bolesti zad a kloubů. Zkrátka kila jdou nahoru téměř sama a my jim velmi často napomáháme nezdravou stravou, díky níž se snažíme zahánět únavu i stres. Tak se ze štíhlé mladé ženy stane matka s nadváhou, která se čas od času upne k nějaké dietě a marně se snaží vrátit ke své dívčí postavě. Ale matky, které mají dcery, by právě tohle mohly zvládnout snadněji. Dívky se totiž od určitého věku také začnou zajímat o svou postavu a stravu a chtějí se líbit nejen klukům, ale ohromit i kamarádky. Takže je ideální začít hubnout společně. 

Zdravě a aktivně

Nikoho nechceme nabádat, aby svou dceru nutil hubnout – to by pro dívky mohlo být spíš ke škodě. Protože i ty štíhlé by mohly získat pocit, že jsou tlusté. Ale když se matka rozhodne změnit jídelníček, začít jinak vařit, kupovat jiné suroviny a nenávratně ze spíže i skříní vyházet vše nezdravé, sladké a tučné, může dcera být ideální oporou a motivací. Pokud jí to správně vysvětlíte, ráda se bude zdravěji stravovat s vámi a vzájemně se můžete podpořit i trochu pohlídat, abyste „nehřešily“. A i když to váš partner nesdílí a pořád trvá na svém vepřu-knedlu-zelu, tak pro vás dvě se vám bude zdravě vařit s větší chutí, než kdybyste měla vařit jen sama pro sebe.

S dcerou (nebo klidně i synem) se můžete společně věnovat i nějaké pohybové aktivitě, společně si užívat na čerstvém vzduchu samy sebe a najít k sobě ještě bližší cestu. Prospěje to i vašemu rodinnému štěstí a ještě vás to donutí hýbat se pravidelně a nevymlouvat se.