Trend jménem strollering aneb mateřská v pohybu

Na mateřské dovolené není sice nouze o pohyb, nejedná se však o takový, který by prospěl postavě. Naopak v této době postava trpí, číslo na váze stoupá a spolu s ním i tukové zásoby. Na cvičení není pro samou péči o dítě, domácnost a partnera prostě čas. Přesto je zde řešení jménem strollering.

Strollering – cvičení na míru maminkám

Jedná se o otudoorové cvičení, vytvořené na míru maminkám s malými dětmi.  Jeho autorkou je Edita Berková, maminka, které na mateřské dovolené chyběl pohyb. Nechyběla jí však kreativita a chuť se realizovat. Výsledkem je strollering, cvičení, jehož úkolem je dostat maminky na mateřské dovolené do formy. 

Základem je sportovní dynamická chůze s kočárkem, která je kombinovaná s kardio cviky a posilovacími cviky, zaměřené na problematické partie většiny žen. Výchozí metodou je pilates, cvičení, které dokáže odstranit svalovou nerovnováhu a s ní spojené bolesti zad.  Občas přijde ke slovu také guma nebo overball.  

Na rozdíl od jiného cvičení nemusí maminky řešit hlídání svých potomků, jejich dítka jsou přímo u toho, když mámy cvičí.  Vnímají pohyb jako nedílnou součást života, tento vztah k pohybu si ponesou i do dalších let. 

Čtěte také: Cvičte s dětmi, pomůže to vám i jim

Přínos strolleringu

Toto cvičení působí blahodárně na tělo i na psychiku, zpevní tělo, pomůže shodit nadbytečná kila a zvýšit fyzickou i psychickou kondici. Narozdíl od péče o domácnost se ženy cítí skvěle a po čase také skvěle vypadají. Jejich tukové zásoby mizí, postava se zpevňuje, po únavě a otravných bolestech zad není památky, a navíc se při cvičení utužují vazby se svým dítkem. Dalším přínosem je možnost navázání přátelství s dalšími maminkami. 

Strollering je efektivní pouze, pokud se mu budou ženy věnovat alespoň třikrát týdně. Kromě toho by si měly denně najít čas na půlhodinku svižné chůze.  Pokud nemá maminka zdravotní problémy, může začít cvičit již za šest týdnů po porodu.

 

I na mateřské dovolené může být maminka ve formě a fit.