Cvičte s dětmi, pomůže to vám i jim!

Miminka a batolata

Rodiče nemusí být jen stroj na povinnosti. Chcete si užít společnou chvíli a dát se přitom do formy? Vyhledejte si oblíbenou písničku na Youtube a připište slovo „choreography“. V případě, že jste neuvedli název písně z roku pět, ale současnou vypalovačku, můžete se těšit na pořádnou dávku inspirace. Samozřejmě si můžete stanovit výzvu, že se na jednu písničku v nepřítomnosti partnera či partnerky s dítětem naučíte nějakou baby friendly choreografii – nejmenší cvičitelé zvládnou například „animal exercise for kids“, kdy napodobují zvířata. 

Menší děti

Není nic příjemnějšího než společně strávený čas, který má nějaký smysl. Chcete, aby si děti vaši přítomnost užily a vychutnaly? Nacvičte spolu sestavu, třeba vás bude provázet po dlouhá léta a vždy si při ní vzpomenete na legraci, kterou jste si užili. Zkuste zumbu nebo vaše oblíbené písně a naučte děti, že cvičení je především legrace. Chodí vaše děti do pohybových kroužků? Požádejte je, aby vám předvedly, jak mají vedené rozcvičky. Dítě bude rádo, že projevíte zájem o jeho koníčky a společně si tak opět můžete zacvičit. 

Pravidelné cvičení s většími dětmi

Již dítě, které nastupuje do školy, vnímá dobře rodinné stereotypy. Přejete si, aby pro něj byl pohyb přirozenou součástí dne? Ideální je, abyste ráno vyčlenili alespoň malý prostor pro jógu a uvědomili si, že jste spolu a že začal nový den. Není nutné cvičení věnovat více než 5 nebo 10 minut, ale mělo by být pravidelné a pohodové. Necítíte se na ranní protahování? Co malá procházka nebo krátký společný čas k pohybu například před večeří? Užijete si společný čas a dle aktuálních možností zvolíte intenzitu a typ cvičení. 

Pravidelné krátké cvičení je lepší než jednorázové „hrrrrr akce“.

Další články na nejfit.cz o dětech: