U letních sportovních aktivit se nemusíte zapotit. Stačí vědět, které zvolit

V parných letních dnech se potíme všichni, už jen když zvedneme ruku. Představa, že v téhle výhni ještě vytáhneme sportovní boty a půjdeme si zaběhat, je skoro šílená. Pokud ale nechcete během léta zahálet a své tělo i tak trénovat, zvolte aktivity, u kterých se moc nezapotíte. Navíc se u nich i skvěle pobavíte.

Hoďte si koulí – zkuste pétanque

Pétanque nebo také koulená – jak se hře říká, je francouzská společenská hra pro 1 – 3 společenská družstva, které se snaží dostat koule hodem co nejblíže k cíli. Cílem je malá dřevěná kulička, takzvané prasátko. Princip hry je velice jednoduchý, zvládnou ji hrát všichni – děti, dospělí, senioři, ale také tělesně nebo mentálně postižení lidé. 

Dokonalé zvládnutí techniky sice vyžaduje pravidelný trénink, ale pokud se zrovna nechystáte vyrazit na turnaj, pro kolektivní hru s přáteli vám úplně stačí, když se koulí strefíte co nejblíže k prasátku. Terén hřiště je libovolný. Nejčastěji se ale hraje na písku. Což můžete skvěle využít na letní dovolené. 

Vzpomínky na dětství – oprašte badmintonové pálky

Kdo z nás nehrál jako malý na hřišti s dětmi badminton? Tato hra ale není jen pro děti nebo profesionální hráče. Zahrát si ji můžete i vy na dovolené, a to úplně kdekoliv a kdykoliv. Trefit se do míčku určitě zvládnete a zahrát si můžete jak s dětmi, tak s přáteli. Skvěle se pobavíte a pokud nebudete chtít předvádět profesionální výkony, ani se u toho moc nezapotíte. Přibalte si do kufru na dovolenou badmintonový set a zkraťte si dlouhé chvíle na pláži touhle příjemnou aktivitou.

Čtěte také: Tenis a badminton posilují svaly i zdraví

Vezměte do ruky pádlo a zkuste paddleboarding

Vodní sporty a sporty na vodě k létu patří. U plavání se sice také nezapotíte, ale proč nevyzkoušet něco nového, že? Velkým hitem se stal právě paddleboarding. Jde o vodní sport, při kterém jezdec na prkně, které je podobné surfovému longboardu používá k pohybu vpřed dlouhé pádlo. Jde sice o aerobní sport, ale je na vodě, takže když vám bude horko, můžete se příjemně zchladit skokem do vody. 

Při paddleboardu člověk zapojuje rovnoměrně celé tělo a zároveň také všechny svaly. Skvěle se tak můžete trénovat i při zajímavé a zábavné činnosti – třeba na dovolené. Paddleboardy vám půjčí téměř všude – u moře, ale i u nás na přehradách, jezerech i řekách. Zkrátka všude tam, kam se turisté chodí koupat.

Čtěte také: Vodní sporty jsou perfektní pohyb na léto