Vodní sporty jsou perfektní pohyb na léto

Vodní lyžování prověří vaši kondici

V zimě lyžujete na sněhu, v létě ani sníh nepotřebujete. Vodu a umět držet balanc ale ano. Vodní lyžování je sport, při kterém jedete na vodě na speciálních vodních lyžích za pomoci tažného člunu nebo vleku. Je to poměrně náročné na koordinaci pohybů a udržení rovnováhy, ale jakmile se naučíte základy, užijete si spoustu legrace. Navíc při vodním lyžování zapojíte svaly opravdu celého těla.

Čtěte také: Naučte své děti milovat moře

Díky podmořskému světu budete odpočinutější

Na dovolené u moře se potápění přímo nabízí. I když se ho hodně lidí bojí vyzkoušet, ti, kteří si to vyzkoušeli, jsou nadšení. Pod hladinou moře se totiž skrývá klidný svět, který pomůže i vaší psychice. Při potápění si vychutnáváte pohled na úplně něco jiného, než jste na souši zvyklí, k tomu je kolem ticho a tady vás z pohody nevytrhne zvonění mobilního telefonu.

U moře, ale i u jezer se běžně pořádají potápěčské kurzy pro začátečníky, kde pod dohledem zkušených instruktorů proniknete do tajů této ryze vodní disciplíny. K potápění patří i freediving – tedy potápění bez dýchacího přístroje a k tomu vám stačí jen potápěčské brýle. 

Čtěte také: Pět věcí, které na rodinnou dovolenou radši neberte

Pokud si netroufáte vydat se příliš hluboko s celou výstrojí, můžete se potápět i sami a vyzkoušet na začátek šnorchlování. Brýle a šnorchl koupíte na každém rohu a zůstanete bezpečně na hladině jen s ponořenou hlavou. 

Pohyb pro nenáročné - lodičky a šlapadla

Na vodě nebo pod ní si nemusíte užívat jen adrenalinové sporty. Pokochejte se okolní krajinou a projeďte se s celou rodinou na malé lodičce nebo šlapadle, které si můžete bez problémů půjčit a ovládat sami. Vyplout si tak můžete kamkoliv po vlastní ose. Šlapadla i lodičky si můžete půjčit nejen na zahraniční dovolené u moře, ale také tady u nás na kterékoliv přehradě. Pokud ale máte raději rychlejší tempo, vyzkoušejte si jízdu na vodním skútru. Při ní už budete trénovat paže.

Čtěte také: Tyto cviky zvládnete snadno i na dovolené