Trápí vás nějaký problém? Zkuste ho vyběhat

Každý občas máme nějaké trable, každého z nás někdy trápí nesnesitelné starosti, tíží nás stres a padáme únavou. Život není vždy úplně snadný a bez zádrhelů. Proto je nutné, abychom se uměli se starostmi, stresem či zdravotními obtížemi vyrovnat a efektivně se jich zbavit. Prožít šťastný a harmonický život totiž je díky tomu mnohem snadnější, než jak by se vám na první pohled mohlo zdát.

Když nás něco trápí, snažíme se s tím dříve či později nějak popasovat, jinak by nás kupící se starosti a problémy dočista zničily, zhroutili bychom se pod jejich tíhou a skončili bychom v rukou lékařů či psychiatrů. Proto má lidské tělo tak dokonalé mechanismy, které nám pomáhají vyrovnat se s tím a zvítězit. Někdo to dokáže sám, jiný na to potřebuje podporu přátel nebo rodiny a někdo vyhledává odbornou pomoc. Ať tak či tak, důležité je najít ten nejlepší způsob, který vám pomůže zase začít volně dýchat, uklidnit se, zvítězit.

Utečte problémům. Doslova.

Říká se sice, že před problémy se nemá utíkat, ale zrovna tohle přísloví byste neměli brát úplně doslova. Pokud se totiž rozhodnete začít běhat, spousta vašich trablů a zdravotních potíží se rázem stane minulostí. A tento způsob „léčby“ doporučují i mnozí odborníci. Pravidelné cvičení na čerstvém vzduchu je zdraví prospěšné a běhání se drží na první příčce v pomoci s všelijakými zdravotními, fyzickými, ale i psychickými problémy. Vyčistíte si při něm hlavu, srovnáte myšlenky, zapomenete na stres, okysličíte si mozek. Zlepšíte si kondici a zvýšíte výdrž, jste ohebnější a aktivnější.

Navíc podle lékařů běh pomáhá například i v léčbě závislostí. A co víc, běžci mívají vyšší sebevědomí než neběhající lidé. Možná i to je důvod, proč se v současné době běhání těší takové oblibě, proč běžce potkáváte téměř všude a skoro v jakoukoliv denní či noční hodinu. Nejsou to blázni – moc dobře vědí, co dělají a chrání si tím i své psychické zdraví.