Odbourejte stres. Zbaví vás ho box, běh, ale i jóga

Box a bojová umění

Bojová umění i box jsou dokonalými druhy pohybu pro zmírnění stresu. Právě při nich dokážete jednoduše uvolnit hněv, energii a napětí. U bojových umění se naučíte správně dýchat a dodávat tak svalům lépe kyslík, rozhýbete svaly i posílíte střed těla. Box a bojová umění vás mohou naučit sebekázni a soustředění. 

Existuje mnoho skvělých možností, jakými jsou: 

  • karate, 
  • kung-fu, 
  • kickbox, 
  • judo,
  • Krav Maga. 

Běh 

Po náročném dni - nebo na home office i během takového dne - není nic lepšího, než si obout běžecké boty a vyrazit si ven zaběhat. Běh je dobrým pomocníkem pro zbavení se stresu, dostanete se díky němu na čerstvý vzduch a do přírody, ale také pomáhá uvolňovat endorfiny. Zvýšení srdeční frekvence a rozproudění krevního oběhu vám pomůže cítit se lépe a po příchodu domů se budete cítit příjemně unaveni a bez stresu.

Jóga a pilates

Jóga a pilates jsou činnosti s nízkou intenzitou. Ačkoliv u nich nebudete potřebovat tolik výbušné energie jako u bojových umění, nebo vytrvalosti jako u běhu, dokáží vás zbavit stresu stejně dobře. Tato cvičení mysli a těla využívají hlubokého dýchání a mají řadu pozic, které vám pomohou zlepšit rovnováhu, flexibilitu a sílu.

Začít s jógou nebo pilates nemusí být těžké, stačí se podívat na některá z množství videí na internetu a zkusit je můžete hned v klidu domova. Pokud máte rádi společnost, stačí se zapsat do kurzu pro začátečníky poblíž vašeho bydliště.