Ty nejlepší články rovnou do mailu

Jak připravit domácí tatarku

Obchody jsou plné tatarských omáček, které jsou podle reklamy neuvěřitelně chutné, tradiční a z přírodních surovin. Souhlasíme, každá surovina je jednou čerstvá. V tatarkách z obchodu ale musí být přidán i konzervanty a stabilizátory, aby vydržely na pultech i několik týdnů. Věděli jste také, že žádná z tatarských omáček prodávaných v českých obchodech neobsahuje více než 3,5% vejce. Většinu obstará olej a voda.

Už jen proto, že příprava domácí tatarky netrvá déle než 10 minut a rozhodně si na ní pochutnáte mnohem lépe než na té kupované, doporučujeme si ji doma připravit. Bez konzervantů, stabilizátorů a éček, hezky z čerstvých surovin.


Co potřebujeme?

  • tyčový mixér
  • olej
  • vejce
  • hořčici
  • cibuli
  • sterilované okurky
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Nejdříve si na drobné kousky nakrájejte okurku a cibuli.

Do vyšší nádoby (např. té, co se dodává společně s tyčovým mixérem) rozklepněte vajíčko. Trochu ho osolte a opepřete. Tyčovým mixérem začněte míchat za pomalého přilévání oleje. Přilévejte do té doby, než vám vznikne hustá majonéza. Do ní už jen přimíchejte hořčici, nakrájené okurky a cibuli a promíchejte. Případně můžete dochutit podle vaší chuti.

Máte hotovo. Domácí tatarskou omáčku už stačí jen podávat. Na rozdíl od kupované tatarky tato obsahuje opravdu jen čerstvé suroviny.

Nechte si chutnat.

Co vy na to?