Ty nejlepší články rovnou do mailu

Vynikající pórková omáčka

Minule vám zachutnala omáčka podle našeho receptu. Přinášíme proto další rychlý a chutný tip. Porková omáčka je vynikající ke kuřecímu masu, kterému dodá ten správný jarní "říz".

Co potřebujeme?

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 pórek
  • 1 zakysaná smetana
  • 250 ml mléka
  • voda
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • olej

Jak na to?

Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na menší kousky. Pórek nakrájíme na kolečka.

Kuřecí maso opražíme na rozpáleném oleji ze všech stran, poté ho odebereme dáme stranou. Na pánvičce opražíme pórek, Doporučujeme ho podlít trochou vody a podusit pod pokličkou 3-4 minuty, aby změkl. Poté sundáme pokličku, počkáme, až se vyvaří voda. Pórek poprášíme moukou, poté ho znovu lehce opražíme. Zalijeme mlékem, přidáme smetanu a pořádně promícháme. Dochutíme podle sebe pepřem a solí. Necháme chvilku povařit a můžeme podávat.

Recept na pórkovou omáčku snad nemůže být jednodušší. Výborně chutná s kuřecím masem a rýží. A pokud to s ní nepřeženete, je takový oběd lahodnou a poměrně zdravou volbou.

Dobrou chuť!


Tyto recepty vám také zachutnaly:

Co vy na to?