Hořčicová omáčka - ideální ke kuřecímu nebo krůtímu masu

Co potřebujeme?

  • Maso
  • 1 ks větší červené cibule
  • 1 lžíce hořčice (pro gurmány navíc 1 lžička francouzské zrnkové hořčice)
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • olej

Jak na to?

Nejprve si cibulku nakrájíme na drobno. Červenou cibuli jsme vybrali záměrně, hořčičné omáčce dodá jemnější chuť a navíc lépe vypadá i na talíři.

Na pánvičce rozehřejeme olej a osmahneme cibulku společně s masem. Maso opražíme ze všech stran, poté ho podlijeme vodou a podusíme. Až změkne, odebereme ho z pánvičky a do "výpeku" přidáme mouku. Pokud je ho málo, přidáme i trochu vlažné vody a povaříme. Pak už jen přidáme hořčici, dokořeníme dle chuti špetkou soli a pepřea vrátíme do omáčky maso. Necháme ho pár minut na mírném plameni prohřát a nasáknout chuť a vůni omáčky.

Hotovo, můžeme se pustit do vynikajícího dietního oběda. Dobrou chuť!


Tyto recepty vám také zachutnaly: