Ty nejlepší články rovnou do mailu

Dietní muffin z mikrovlnky

Taky vás občas přepadne chuť na sladké a neodoláte? Pak vás honí výčitky a hryže svědomí? Máme pro vás řešení, jak si vychutnat sladkost a přitom udělat i něco pro své zdraví. Někdy zkrátka není tolik času, abychom stáli u plotny a vařili zdravé a dietní pokrmy. A právě pro takové okamžiky, jako je například rychlá snídaně, můžeme využít mikrovlnku.

Co budeme potřebovat?

  • 4 lžíce ovesných vloček
  • 2 lžíce müsli (křupavé, pečené, atd.)
  • 1 banán
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • 1 lžička medu

Jak na to?

Není nic snadnějšího, než vyrobit náš dietní muffin z ovesných vloček. Všechny ingredience smícháme a dáme do dvou hrníčků. Banán necháme na kousky, ale smaozřejmě se nám při míchání trošku rozmačká. To ale vůbec ničemu nevadí. Můžeme přidat i jiné ovoce nebo rozinky, ale směs nesmíme udělat o moc hustší, než by byla jen s banánem.

Hrnky dáme do mikrovlnky, kterou zapneme na nejvyšší výkon. Každá mikrovlnka je jiná, ale po přibližně dvou minutách máme hotovo. Vyklopíme a můžeme podávat. Dokonce si i ráno, pokud spěcháme, můžeme dopřát luxus ovocné omáčky. V mikrovlnce to opět není žádný problém. Mražené ovoce přelijeme lžičkou vody a přidáme lžičku medu, promícháme a opět necháme v mikrovlnce zahřát. Vyjmeme, vidličkou rozmačkáme a hotový muffin přelijeme omáčkou.

Nezbývá než popřát dobrou chuť a pustit se do toho.


Tyto recepty si také rádi vychutnáváte:

Co vy na to?

To bolo aj u mna prve co ma napadlo ... :D ... a preto som to po 2 minutach dala na dalsie 2 ... :D

Od vikuska v Sobota 26. Červenec 2014 12:03

Krocane, díky za názor. Připomínáme, že vaření v mikrovlnce je tepelná úprava. Teploty pro zničení salmonely je dosahováno. Pro "usmažení" celého vejce je třeba teploty 80 stupňů Celsia. (viz třeba http://cs.wikipedia.org/wiki/B%C3%ADlek). Pro zničení salmonely je třeba 70 stupňů. Nicméně souhlasíme, možnost nákazy tu je. Stejně tak je ale prakticky u všech vaječných potravin. Míchaná vajíčka, nebo čokoladový fondan jsou podobnou "hrozbou". Salmonelou se můžete nakazit i z tataráku nebo polopropečeného steaku. Zkrátka, kdo chce, negativa si vždy najde. My jsme vyzkoušeli nejeden podle Vás "rizikový" recept a žijeme. :)

Od Nejfit v Sobota 24. Květen 2014 19:17

Fuj! Hlavně to nikdo nedělejte! Prej zdravé recepty... S těch tepelně ne upravených vajec tak salmonela

Od Krocan v Sobota 24. Květen 2014 15:52