Celulitidy se zbavíte lehce i pomocí masáže

Masáže mají na zdraví neuvěřitelné účinky. Pomáhají zrelaxovat unavené tělo, využívají se i při zkrášlovacích procedurách a v neposlední řadě příznivě ovlivňují naši psychiku a ulevují od bolestí. Masáž můžete zacílit i na odstranění nebo zmírnění celulitidy. Taková masáž není vůbec složitá a můžete ji v klidu provádět i doma.

Zabraňte ukládaní tukových buněk

Masáž proti celulitidě pomáhá zabraňovat ukládání tukových buněk na místech, které jsou často právě kvůli tuku dobře známé. Hýždě a stehna jsou tím postižené nejvíce. Celulitida samotná ale není spojená pouze s nadváhou, trpět na ni mohou i štíhlé ženy. Její tvorbu ovlivňuje částečně i strava a nezdravý životní styl. Když se na celulitidu podíváme podrobně, zjistíme, že se tvoří jako důsledek nedostatečného prokrvování a špatné funkce lymfatického systému. Právě na tyto příčiny zabírá pravidelná masáž – a umí projevy celulitidy viditelně odstranit.

Důležitá je pravidelnost

U všeho je potřeba dbát na pravidelnost a není tomu jinak ani v tomto případě. Pokud se chcete celulitidy skutečně zbavit a zároveň zabránit jejímu dalšímu tvoření, budete muset masáž provádět pravidelně a dlouhodobě. Masáží docílíte toho, aby byly buňky lépe zásobovány kyslíkem a důležitými látkami. Zároveň podpoří odplavování škodlivých látek z těla. Tím se podaří odstranit příznaky celulitidy a zabránit jejímu opětovnému tvoření.

Krouživými pohyby ke krásným nohám

Masáži je vhodné věnovat alespoň dvacet minut denně. Využít k ní můžete i šikovné masážní pomůcky, které podporují prokrvování. Vystačíte si ale i s vlastníma rukama. Před masáží aplikujte pro větší účinnost i pohodlí krém nebo olej proti celulitidě a krouživými pohyby masírujte postižená místa. Masáž by vás rozhodně neměla bolet.

Pokud si na ni doma netroufáte, je možné zajít si na lymfatickou masáž k odborníkovi. Na podporu účinnosti masáže můžete provádět i takzvané střídavé sprchování – střídání teplé a studené vody.