I současná omezení můžete naplno využít pro své zdraví

Aktuální situace není většině z nás příjemná, což je naprosto logické. Na jednu stranu se na nás hrne spousta zákazů, omezení a starostí, na druhou stranu máme starost o své zdraví a řešíme, jak se celá situace odrazí na naší finanční stránce. I když mnohé z toho nemůžeme ovlivnit, není potřeba se situaci úplně poddat, poslouchat a jen trpně čekat, až tento hrozný stav pomine. Něco přeci jen dělat můžeme. A to něco důležitého pro své zdraví, kondici a figuru.

Určitě už jste z několika stran slyšeli, že se máte stranit velkých kolektivů, držet si od lidí odstup – a ideálně chodit na procházky do přírody. Tak proč neuposlechnout? Tohle je totiž rada nad zlato.

Podzim nám skýtá spoustu příjemných dní a ven můžete vyrážet, i když je pošmourno. Oblékněte se tedy do sportovního, vezměte pevnou obuv a vyrazte do přírody. Nejen, že vás tam neohrozí koronavirus, ale můžete i odhodit roušku, zplna se nadýchat čerstvého vzduchu, protáhnout svaly ztuhlé ze sezení či stání z práce a vyhnat z hlavy černé myšlenky. Domů se pak vrátíte pozitivně naladění, s úsměvem na rtech, plní energie a rozhodnutí nenechat si svůj život ničím a nikým zkazit.

Pomůže i "jen" chůze

Pokud máte pocit, že na nějaký větší pohyb to u vás nevypadá a ani vás to neláká, vyražte alespoň někam na tu procházku. I ta je lepší než nic a našemu zdraví prospěje. Nadýcháte se při ní čerstvého vzduchu, a pokud vyrazíte do lesa, dokonale si prokysličíte plíce i mozek. Když se odhodláte ke svižnější chůzi, prospěje to i vaší kondici. Stačí jen půl hodiny, a když budete chodit pravidelně (tedy ideálně pětkrát týdně), může to mít pozitivní vliv také na vaši váhu.

Cvičte, kde se dá

Venku se můžete hýbat prakticky jakýmkoliv způsobem. Někdo běhá, jiný se protahuje, další využívá cvičebních pomůcek v parcích a na venkovních workoutových hřištích určených pro cvičení. Můžete cvičit na balkoně, na terase, na zahradě. Jednotlivé druhy pohybu můžete střídat. S venkovními sportovišti pro skupinový sport je to teď složitější, ale příroda nám skýtá to nejrozmanitější sportoviště na světě. Zapojte fantazii a využijte toho, že vám je umožněn pohyb venku v přírodě. Nic lepšího vás v tomto ohledu snad nemohlo potkat.