80. léta jsou zpět i v pohybu - s rotačním diskem zpevníte břicho i jádro těla

Je malý, lehký a snadno přenosný. Cvičit s ním můžete kdykoliv a kdekoliv a první výsledky jsou viditelné již po pár dnech pravidelného cvičení. Oblíbily si ho už v 80. letech ženy, které potřebují vytvarovat bříško, ale sklapovačky je příliš nenadchly. Zvláště vhodný je pro osoby se sedavým zaměstnáním a křivou páteří. Seznamte se s rotačním diskem, nenápadnou cvičební pomůckou, na kterou už všichni téměř pozapomněli.

Bříško jako skála

Rotační disk vytvaruje svaly stehen, lýtek i křížů. Obzvláště se ale hodí pro vytvarování břišního svalstva – pokud toužíte po útlém vosím pase, rozhodně jej vyzkoušejte. Cvičení na něm není náročné, v podstatě jde jen o pohyby do boku, které ale nejsou tak snadno proveditelné, jak se zdá.

Tím se břišní svaly mohou začít formovat již během několika málo dnů pravidelného cvičení. Díky rotačním pohybům zpevníte také vaše jádro těla, které je základem pro další pohyb.

Ochraňte svou páteř

Cvičení s rotačním diskem je velmi vhodné pro osoby se sedavým zaměstnáním. Oproti sklapovačkám je cvičení s rotačním diskem velmi vhodné i pro osoby trpící na bolesti zad - a to i třeba kvůli dlouhému sezení - a bolesti krční páteře.

Cvičením s ním snížíte riziko pokřivení páteře, a pokud vás již tyto obtíže trápí, příznaky se brzy zmírní. Záda budou méně bolet a vy budete přesto efektivně zhubnout a formovat postavu. Rotační disk je vhodný také pro děti, které začínají mít problémy se zády a páteří.

5 minut i více

Zpočátku asi déle jak 5 minut v kuse na rotačním disku nevydržíte. I když se to nezdá, cvičení na něm je náročné - je potřeba se jen plně soustředit na pohyb. Postupně ale délku cvičení prodlužujte, sami si určete, co zvládnete. Jednoduše se postavte na rotační disk a začněte se otáčet svou vlastní silou ze strany na stranu. Ti zdatnější si mohou zkusit položit dlaně rukou na ramena. Cvičení bude obtížnější ale samozřejmě i účinnější. Vaše bříško dostane brzy tvar.

Cvičení na rotačním disku může být velká zábava a nezabere ani příliš moc času.