Eco kosmetika je trendy. Pozor si dejte jen na podvodníky

Dříve bylo každému celkem jedno, z čeho a jak je kosmetika, kterou jsme používali, vyráběná. Důležitý pro nás byl její efekt, její správná funkčnost. Dnes je to jinak. Spoustu lidí, zejména těch mladších, zajímá, jak, kde a z čeho se jejich oblíbená kosmetika vyrábí. A za takové eco-friendly výrobky jsou ochotni platit i dost značné sumy.

Je zcela nepopiratelné, že naše příroda potřebuje ochranu. Ničí ji zemědělci, těžaři, ropné společnosti i další. Divoké přírody rok za rokem ubývá a dříve nebo později se to negativně odrazí na životě nás všech. Ti, kterým to velmi leží na srdci, se snaží svým životem a konáním přírodu chránit nebo aspoň nepodporovat její ničení. Proto i výrobky, které kupují, musejí být prokazatelně vyráběné tak, aby přírodu poškozovaly co nejméně. A nejde jen o plastové obaly, které většina kosmetických výrobků má (protože plasty patří k nejhůře rozložitelným materiálům).

Být Eco je trendy

Někteří lidé to myslí vážně a skutečně se svým chováním snaží šetřit přírodu. A spousta dalších se jen veze na tomto trendu, protože přece nemohou používat a kupovat něco, co je z ekologického hlediska závadné. Co kupují moje kamarádky, to musím také, protože jinak by se na mě dívaly skrz prsty. To je důvod, proč řada lidí kupuje kosmetické výrobky s přízvisky „ekologické“, „šetrné k přírodě“, „udržitelné“, „bio“. Jsou ochotni platit za to dvojnásobné i vyšší ceny, a to pro svůj dobrý pocit a snahu být moderní.

Pozor na podvody

Je úžasné, pokud je někdo takhle svědomitý, neváhá si kvůli ochraně přírody sáhnout hlouběji do peněženky a podporuje ekologii a planetu. Jenže ne všichni lidé se v této problematice dobře orientují, a tak snadno nalétnou podvodníkům. Ne každý výrobek (ať už kosmetický či jiný), který na sobě má nápis „bio“ či „organický“, takový skutečně je. Taková slůvka totiž táhnou a lidé raději kupují produkty s tímto označením. Ovšem pokud si pečlivě prostudujete etiketu, případně zapátráte na internetu, můžete zjistit, že je to mnohdy jen podvod na důvěřivého zákazníka, jen marketingový tah.

Proto než vyrazíte na nákupy a utratíte v dobré víře nehorázné sumy, projděte si zvolené výrobky na internetu a ověřte si, že jsou skutečně tím, za co se vydávají. Pokud máte pochybnosti, hledejte poctivější výrobce. Je totiž zbytečné podporovat podvodníky.