Vyražte na vánoční procházku, ulevíte svému trávení a dobijete si energii

Chůze je naším nejpřirozenějším pohybem, a to již od dětských let. I tomu největšímu lenochovi na světě je přirozená. I proto se chůze doporučuje všem, kteří přirozeně netíhnou k žádnému jinému sportu. Letos si dopřejte procházku i na Vánoce, kdy je vaše tělo pod náporem jídla a nicnedělání ocení více než kdy jindy. 

Prevence proti nemocem

Chůze je vlastně cvičení, které může provádět kdokoliv, kdekoliv, za jakéhokoliv počasí, je zdarma a je tělu přirozená. I když nemáte na cvičení o svátcích ani pomyšlení, stačí vyrazit na procházku - ať už přes den užít si zimního počasí nebo večer vyrazit obdivovat vánoční výzdobu ve vašem okolí. Tělu tím dopřejete poctivý a snadný pohyb.

Díky chůzi si můžete výrazně posílit srdíčko a celý kardiovaskulární systém. Jde totiž o skvělé lehké kardio cvičení. Chůze také působí preventivně proti vzniku vážných onemocnění jako je cukrovka nebo rakovina. 

Zdravé nohy i paměť

Díky chůzi můžeme udržet zdravé i své nohy. Poruchami žil dolních končetin trpí stále více lidí - stále více z nás má převážně sedavé zaměstnání a o Vánocích pak převážnou část dne zase prosedíme. Na procházky se proto snažte vyrážet co nejčastěji to půjde. Rozproudíte si dostatečně krevní oběh, tím prokrvíte celý organismu a nakopnete spalování. K tomu se budete cítit mnohem lépe. 

Dojděte si pro energii

Pokud trávíme celý den zavření doma - ať už na home office nebo během volna - případně když prosedíme den v práci, jsme pak jako bez života a cítíme se unaveně. Místo toho, abyste si po takovém náročném dni dali hned šlofíka, zkuste vyrazit ven na procházku. Pocítíte novou energii a bude se vám lépe i spát.

Pohyb na čerstvém vzduchu posiluje nejen naše fyzické zdraví, prospívá i tomu psychickému. 

Teď o Vánocích naplno oceníte, že díky chůzí se také skvěle tráví. Pokud se přejíte, vyrazte na hodinku ven do parku nebo do lesa. Uleví se vám, dobijete si baterky a nebude vám špatně po těžko stravitelném jídle.