Když jste doma, využijte to ke zdravým experimentům s jídlem

I když se vám nechce chodit do supermarketů a lidem se raději kvůli možné nákaze vyhýbáte, naštěstí v současné době není problém objednat si dovoz jídla – a to nejen hotových jídel, ale i potravin. Najděte si proto nějakého dopravce a e-shop a objednejte si z jeho nabídky i to, co byste jindy minuli bez povšimnutí. Může vám to zpestřit ponuré večery, příjemně polechtat chuťové buňky a možná si ledacos z nových potravin začnete kupovat pravidelně, protože vám to prostě zachutná.

Zdravější mlsání

Kdo si svůj den neumí představit bez řádku (nebo celé tabulky) čokolády, ten může vyzkoušet její hořké varianty namísto mléčných. Dělají se s různými příchutěmi – se solí, chilli, pomerančem, ale i s různým stupněm hořkosti. Příchutí je spousta a právě díky nim začne chutnat hořká čokoláda i těm, kdo jinak milují jen sladkou mléčnou.

Pokud jsou vaší slabostí zase chipsy, tak tuhle nezdravou pochoutku zkuste vyměnit za zdravější a chuťově zajímavější chroupání. Existují různé směsi oříšků, ať už přírodní a jen lehce osolené, nebo pražené či uzené. Kromě nejznámějších mandlí a arašídů si takto pochutnáte i na různých exotických oříšcích, ale sáhnout můžete i po plátcích sušené zeleniny. Výběr je nepřeberný a pochutnáte si stejně dobře jako na zmíněných chipsech.

Zkoušejte nápoje

Slazené limonády jsou tím nejhorším, co můžete pít. Přísun rychlého cukru je ale tím, co na jejich pití lidi obvykle tak moc láká. Využijte toho, že musíte být více doma a vyzkoušejte něco jiného. Minerálky s neobvyklými přírodními příchutěmi, čerstvé džusy z exotického ovoce nebo nízkotučné kefíry jsou jen několika tipy. Za vyzkoušení stojí i mléka, která de facto mléky nejsou – sojové, kokosové, mandlové nebo třeba rýžové. Všechny takové nápoje nabízejí úžasnou paletu chutí, nahradíte jimi klasické kravské mléko a navíc takové nápoje bývají díky obohacení některými vitamíny nebo minerály i zdravé.