Přibrali jste při lockdownu? Nejste v tom rozhodně sami

Což sice na jednu stranu pomáhá, na druhou stranu se to značně podepisuje na naší váze.

Možná jste se z toho oklepali, žádná karanténa vás netrápí, chodíte do práce a netrávíte celé dny zavření doma na home office jako jiní. Ale loňský lockdown, podzimní situace i nynější uzavření velké části ekonomiky, kdy nemáme tolik možností pohybu a cest, se podepsaly na každém z nás. Mnoho z nás má kvůli tomu několik kil nahoře, naše kondice šla rapidně dolů a zlenivěli jsme. A nyní jsme kromě ekonomické, sociální a zdravotní situace ve stresu i z toho, co si máme počít se svou postavu. Chcete poradit? Neřešte to.

Nestresujte se váhou

Má smysl stresovat se tím, že jste během lockdownu či karantény přibrali nějaké to kilo? Trápí vás to tolik? Nebuďte malicherní, jsou přece i horší věci. Tohle je v podstatě taková banalita. A i když se cítíte těžší a neforemnější, uvědomte si, že právě jídlo vám v těch těžkých chvílích přinášelo klid. Tím nechceme naznačit, že se máte takhle stravovat i nadále, spíš se zaměřte na zdravější a pestřejší jídelníček a dopřejte si i nějaký ten pohyb na čerstvém vzduchu, ale nehroťte to. Když budete chtít a budete se snažit, kil se za pár týdnů či měsíců zase zbavíte a nedá vám to ani tolik práce.

Hubněte zdravě

Nemá nejmenší smysl naordinovat si přísnou dietu, která vás nebude bavit a bude vás jen štvát. Pokud chcete zhubnout relativně bezpracně, netrápit se hlady a jídlo si i dál užívat, tak stačí, abyste trochu pozměnili skladbu svého jídelníčku, omezili to nezdravé (občas si samozřejmě můžete zahřešit, když to pak napravíte zdravější stravou) a zmenšili porce. I když nezhubnete rychle a bude to trvat dlouho, váha se vám rozhodně nebude dál zvyšovat, naopak ji postupně dostanete na původní čísla. A nebudete ve stresu z nepříjemných diet.