Sůl není zlo. Pomáhá pokožce i psychice

Možná jste patřili k něm, kdo si čas od času zašli zarelaxovat do solné jeskyně, kde jste si vždy úžasně odpočinuli. Možná jste byli zvyklí jednou (či dvakrát) ročně si vyrazit na dovolenou k moři, kde jste si užívali nejen odpočinku, ale i koupání ve slané vodě. Nyní jsou nám všechny tyto kratochvíle upřeny, ale je velká škoda přijít o ně zcela. Mořská voda, potažmo mořská sůl, mají totiž velmi blahodárné účinky na naše tělo – zejména na pokožku, vlasy, ale i na psychiku. A není zase až tak těžké koupit si sklenici mořské soli a dopřát svému tělu ten pravý relax s nádechem moře.

Poctivá koupel

Pokud máte doma vanu, je to úplně ideální. Udělejte si relaxační večer a do velmi teplé vody nasypte půl kila mořské soli, kterou nechte dobře rozpustit. Pak se do vany „naložte“ zhruba na půl hodiny. Sůl dokáže posílit vaši pokožku, účinně bojuje proti celulitidě, může vám pomoci zbavit se lupů, zmírňuje kožní problémy a působí blahodárně i proti bolestem kloubů. Takže z vany pak vyjdete jako znovzrození. A navíc budete odpočinutější, klidnější a spokojenější.

Solné obklady

Mořskou sůl není úplně nejlepší konzumovat, k tomu není určená (stejně jako není nejlepší nápad pít mořskou vodu). Přesto tato sůl obsahuje obrovské množství minerálních látek, zejména sodík, jód, hořčík, chlorid, brom, vápník a draslík, které mají blahodárné účinky na naši pokožku. Proto si můžete dělat klidně solné obklady, které vám pomohou nejen s viditelnými kožními problémy, ale působí také proti celulitidě. Velmi účinné jsou i solné pleťové masky, které mají jasně prokázané pozitivní účinky. A navíc jde o úžasný relax.