Spa na vaší zahradě klidně nahradí dovolenou. A to po celý rok

Mobilní vířivka je skvělý začátek

Takzvaná mobilní vířivka sice moc mobilní nebývá, ale za to je celkem levná. Jde vlastně o nafukovací bazén, ke kterému připojíte čerpadlo a o zbytek se už vířivka postará téměř sama. Po zapnutí zaplní vodu množstvím bublinek, díky kterým si užijete pořádný relax. Výhodou je, že vodu dokáže také ohřát. Takže vířivku využijete klidně od jara až do podzimu.

Pokud ale čekáte luxusní masáž a hodiny sezení v teplé vodě, musíme vás zklamat. U těchto typů vířivek se totiž o efekt převážně postarají vzduchové bublinky. Jsou příjemné a pomůžou s uvolněním mysli. S uvolněním svalů to ale bude trošku horší. Tlak vzduchu nebude takový, aby svaly promasíroval, a tak jde skutečně spíš jen o efekt. Jeden plus ale tyto vířivky mají, dá se v nich snadno použít slaná voda, která je pro pokožku velmi prospěšná a usnadní i hlídání kvality vody.

Také to, že v takové vířivce obvykle není možné udělat pohodlně tvarované sedátko, moc pohodlí nepřidá. I proto jde většinou o dočasné řešení. Jakmile si totiž někdo mobilní vířivku domů pořídí, většinou je plnohodnotná vířivka jen otázkou času.

Jaká je mobilní vířivka?

Cenová dostupnost

Pohodlí

Snadnost pořízení

 

Opravdová vířivka poslouží i zdraví

Pořídit si pevnou vířivku je už daleko větší zásah do rozpočtu. Cenově vyjde klidně na cenu nového bazénu, ale oproti němu má několik výhod. Tím nejzásadnějším je určitě snadnost údržby. Pevné vířivky mají většinou zabudováno vše vevnitř a starají se o čištění vody i její ohřev. Vám pak stačí jen běžná údržba ve formě hlídání kvality vody.

Další nespornou výhodou je výkon. O vaši masáž se zde totiž nestarají pouze bublinky, ale trysky vodního proudu. Ty dokáží promasírovat i skutečně ztuhlé svaly a uvolnit tak nejenom mysl, ale i tělo. Ty ještě dražší obsahují navíc vychytávky v podobě bublinkového peelingu nebo světelnou terapii, kterou můžete kombinovat s muzikou.

Ve vířivce sedíte navíc v různě tvarovaných sedácích, které jsou natolikpohodlné, abyste v nich vydrželi skutečně dlouho. V některých totiž sedíte, v jiných zase ležíte.

Víte, že ve vířivce nemáte sedět na jednom místě? Různá sedadla jsou nastavena tak, aby masírovala různé části těla. Proto byste měli postupně měnit pozice a na sedátkách se střídat.

Jaká je pevná vířivka?

Cenová dostupnost

Pohodlí

Snadnost pořízení

 Zkusit můžete i koupání v sudu

Koupací sudy u nás nikdy nebyly příliš známé, ale to se rychle mění. Stáčí pár chladnějších zim a hned se zájem zvedne. Pokud máte rádi relax v teplé vodě, možná do vašeho koutku dejte právě koupací sud.

Obvykle jde o dřevěný sud, který naplníte vodou a tu ohřejete kamínky, která jsou spolu s vámi ponořena do vody. Nejčastěji se v kamínkách topí dřevem, což přidá takové koupeli na romantice, ale hlavně můžete takový sud dát kamkoliv, aniž byste potřebovali elektřinu.

Aby koupel v sudu fungovala správně, je třeba aby voda měla vyšší teplotu, než je teplota lidského těla. Díky tomu se svaly správně uvolní a vy v sudu pohodlně strávíte klidně několik hodin. Sudy jsou navíc vybaveny sedátky, která mohou být v různých úrovních, takže si sami řídíte, jak moc vás voda ohřívá.

Pokud jsme začali tím, že v takovém spa můžete trávit čas klidně po celý rok, bude fér zmínit i drobnou nevýhodu sudu. Tu pravou krásu koupacího sudu totiž oceníte spíše za chladnějšího počasí. Zchlazení v horkém létě v něm čekat nemůžete. Pořád ale platí, že většina roku je u nás chladná a například kombinace sudu a bazénu zajistí, že zahrada v zimě nebude jen odpočívat, ale i sloužit.

Jaký je koupací sud?

Cenová dostupnost

Pohodlí

Snadnost pořízení