Cítíte to? Aromaterapie pomáhá uklidňovat tělo i léčit bolesti

Aromaterapii používá alespoň někdy mnoho lidí - vždyť pomocí éterických olejů, aromalamp nebo difuzérů provoňujeme své domovy, aniž bychom znali i ony velké benefity. Přitom pro ty, kteří trpí chronickou bolestí v důsledku úrazu nebo bojují se stresem, může být aromaterapie skvělým způsobem léčby.

Zmírňuje stres

Díky své omamné vůni jsou éterické oleje známé jako relaxanty, které pomáhají snižovat hladinu stresu a úzkosti.

Éterické oleje:

• Působí jako uklidňující prostředek na snížení stresu a deprese,
• navozují spánek,
• snižují svalové napětí,
• zmírňují fyzické nepohodlí.

Mezi běžné éterické oleje, které se používají k úlevě od stresu, patří nejčastěji tyto:

santalové dřevo, heřmánek, citronový olej, levandule, bergamot, máta peprná, růže, ylang-ylang a další.

Zmírňuje bolest

Po úlevě od stresu je druhým nejčastějším použitím aromaterapie léčba bolesti. Při ní se využívá protizánětlivých účinků olejů a jejich relaxační vůně. Jaké jsou nejoblíbenější oleje pro zmírnění bolesti?

Jedním z nejoblíbenějších éterických olejů pro úlevu od bolesti je levandulový olej. Ten je všestranný v tom, že nejen zmírňuje stres a bolest, ale také podporuje správnou funkci krevního oběhu.
Eukalyptový olej je protizánětlivý i analgetický. Pomáhá uklidnit jak zánět, tak bolest, která je často spojena s neduhy, jako jsou revmatoidní artritida, osteoartritida nebo bolesti svalů v důsledku úrazu.
Olej Cassia je často spojován s tradiční čínskou medicínou. Je známo, že podporuje krevní oběh a otevírá ucpané menstruační cesty. Díky tomu je kasiový olej přirozeným a účinným způsobem léčby PMS a menstruačních křečí.