Léto je tu! Skryjte nedostatky, ale ukažte zároveň své přednosti

Naše maminky či babičky nám sice donekonečna opakují, jak jsme krásné, že nejsme nechutně vychrtlé jako ty modelky, že jsme super holky "krev a mléko". Jenže ne všechny takové chceme být a toužíme spíš po vzhledu modelek. Což se nám obvykle ani přes naši veškerou snahu nedaří. S přicházejícím teplým počasím přichází na řadu i postupné odhalování těl a plavková sezóna – právě to je pro mnoho žen učiněná noční můra.

Ve svých snech si jistě představujete, jak chodíte v módních plavkách po pláži, vítr si pohrává s vašimi vlasy a muži se za vámi obdivně ohlížejí. Jenže takového ideálu dosáhne jen málokterá z nás. Bikiny jsou pro mnoho žen vzdáleným snem a raději se nasoukávají do jednodílných plavek, které toho schovají co nejvíc. I když si vybírají kraťasy, zavrhují kraťoulinké šortky a kupují raději bermudy, stejně jako odmítají lehoučké tílko a raději se pečou v tričku s polodlouhým rukávem, které skryje nedokonalosti. Ale je to skutečně potřeba? Neschovávejte své tělo úplně. Raději odhalte přednosti a skryjte jen to, co je skrýt třeba.

Na co jste pyšná?

Možná se vám zdá, že vaše tělo jako celek nestojí za nic – máte větší břicho, stehna s celulitidou, faldíky, povislá prsa. Mládí je pryč a s ním i krása. Ale nenamlouváte si to jen? Určitě je na vás něco, co máte ráda, co se vám samotné líbí. A přesně to je tou částí těla, která se stává vaší předností, na níž je nutné poutat pozornost okolí. Pokud se vám líbí vaše vlasy, nezdráhejte si je upravit do nějakého slušivého účesu. Pokud máte ráda své ruce, neskrývejte je a nechte si udělat hezkou manikúru. A když máte pěkná lýtka, proč nosit dlouhé kalhoty a neukázat hezké nožky ve slušivých botách?

Nedokonalosti hravě skryjte

Móda je dnes různorodá, a tak ženám dovolí různě kouzlit s kombinacemi oblečení. Pokud si nevíte rady, často vám dobře poradí samotné prodavačky. Případně můžete na e-shopech porovnávat různé kousky a ladit je hezky dohromady. Díky tomu dojdete s trochou snahy vždy k takovému výsledku, že dokážete ukázat světu své přednosti, ale zároveň odpoutáte pozornost od nedokonalostí. A to vkusně, hravě i elegantně. Modely můžete kombinovat i doma z vlastních zásob. Důležité je nebát se experimentovat a snažit se vypadat vždy tak, abyste se líbila sama sobě – to je základ, který vám zvedne sebevědomí a pomůže vám ukázat, že jste krásná.