Zářivý úsměv a krásná pleť? S opatrností jich dosáhnete

Nechceme tvrdit, že všechny pleťové krémy jsou špatné. Ale existuje jich tolik typů, že se v jejich skutečné účinnosti a kvalitě vyzná jen skutečný odborník. A ne vždy znamenají drahé krémy zaručený úspěch. Leckdo proto kupuje to, co se mu už nějakým způsobem osvědčilo, nebo to, co mu někdo doporučil. I tak je ale nutné krémy průběžně kupovat a investovat do nich desítky či stovky korun měsíčně. Přitom péči o pleť můžete svěřit i mnohem obyčejnějšímu „mazadlu“ - olivovému oleji.

Zázračný olivový olej

Když smažíme na pánvi, tak klasický olivový olej je obvykle tím, po kterém nesáhneme. Na smažení se hodí jen olivový olej typu pomace – u běžného olivového není dobré, když se zahřívá. Proto si ho většina lidí dává hlavně do salátů. Nemusejí pak používat dresink, ale salát získá specifickou chuť a kluzkost. Málokdo už ovšem ví, že  olivový olej je výborným pomocníkem i v péči o pleť. Nemusíte s ním přitom provádět žádná kouzla. Zkrátka si jím pleť pravidelně potírejte. Dodá jí úžasnou vláčnost a pomáhá jí regenerovat.

Krásný úsměv

Ke krásné tváři patří i krásný úsměv. Ale zdravé zuby, které jsou navíc dokonale bílé, to je spíš sen než realita. Mnoho lidí se snaží napomáhat svým zubům mimo jiné různými bělícími prostředky, zejména zubními pastami slibujícími bělící účinek. Raději je střídejte s "obyčejnými", protože je prokázané, že mnoho z nich agresivnějším složením narušuje zubní sklovinu, na což časem můžete doplatit. Lepší je poradit se přímo se zubním lékařem, jak co nejlépe a nejšetrněji bílých zubů dosáhnout.