Září za únavu nemůže, nedostatek vitamínů ano

S podzimem se neodmyslitelně pojí různé virózy, nachlazení, nemoci dětí. Některým se ani přes největší snahu neubráníte, ale leckterým můžete zabránit, pokud se snažíte posilovat svou obranyschopnost. A imunitu je nutné posilovat už předem, což znamená ideálně začít okamžitě.

Přirozený zdroj vitaminů

Můžete sice nechat v lékárně tisíce korun za různé doplňky stravy a multivitaminy, ale mnohem lepší je získávat tyto látky přirozenější, tedy přírodní cestou. Ideálně tedy s pomocí vyvážené a pestré stravy s dostatkem zeleniny a ovoce. Především ovoce obsahující vitamin C vám pomůže posílit imunitní systém, takže se zaměřte hlavně na něj a dopřejte si alespoň dvě až tři porce ovoce denně. Případně můžete vitamin C získat i z potravin, na jejichž etiketě se dočtete, že obsahují L-kyselinu askorbovou (což je obdoba právě vitaminu C).

Únava z nedostatku vitaminů

To, že máte nedostatek vitaminů, odhalíte i pouhým zaměřením se na své pocity a své tělesné potřeby. Pokud totiž máte něčeho málo, cítíte se unavení, nedokážete se naplno soustředit, jste bez energie. Tělo se vám úporně snaží sdělit, že mu něco důležitého chybí. A jakmile mu to dodáte, do několika dní pocítíte tu úžasnou změnu. Je vám, jako byste doslova ožili.

Skvělé je, že si můžete začít užívat jídel a potravin, které jste dlouho neměli a které potěší i vaše chuťové buňky. Takže si dopřejte tropické druhy ovoce, rozličnou zeleninu, mořské ryby a plody, různé druhy semen. To vše vám pomůže posílit imunitu před nadcházejícím podzimem a navíc vám to pomůže i ve snaze získat štíhlejší postavu.