Využijte energie podzimu a zbavte se stresu

Vyrovnat se se stresem není snadné. Existuje nespočet pouček a rad, jak se ho zbavit, ale v praxi využijete jen část z nich nebo všechny, ale omezeně. Většina z nás proto žije ve stresu de facto permanentně. Což je nejen nepříjemné, ale není to přínosné ani pro naše zdraví. Proto na to zkuste jít trochu jinak a jednou provždy se od stresu oprostit.

Podzim je obdobím, které má většina lidí spojené s nostalgickou náladou, na řadu z nás padá splín a naše nálada je často stejně pošmourná a podobná krátícím se dnům a ubývajícímu světlu. A právě tenhle negativní pohled na svět nám v ničem neprospívá.

Zkuste se na toto roční období podívat z úplně jiného úhlu pohledu. Je to totiž čas, kdy příroda už splnila všechny své povinnosti a nyní se zbavuje všeho nadbytečného, co by ji jen zatěžovalo a překáželo jí – ať už jde o listy nebo o opadání posledních nikým nechtěných plodů. Vše usíná, nastává klid, mír, odpočinek a především čas na nabírání nových sil.

Ve smíru s přírodou

Inspirujte se naší přírodou, která je mocnější než cokoliv jiného. V mnoha ohledech je zázračná a až magická. Podzim pro ni není čas splínu, ale naopak smíření, uklidnění a doslova zbavení se stresu. Co nejčastěji proto vyrážejte na procházky, rozhlížejte se kolem sebe, pozorujte usínající stromy, kochejte se pestře zbarvenými listy a pusťte z hlavy všechny starosti. Náš život je příliš krátný na to, abychom se přetěžovali a trápili zbytečnostmi. A právě tohle období nám může pomoci navodit si v duši klid a pokoj.

Vypněte se před světem

I když jste možná teď právě v pohodě, už se rychle blíží období Adventu, kdy se se stresem potýká většina z nás – máme spoustu povinností, plánů, starostí a k tomu ještě přepočítáváme finance, jestli letos vůbec budeme mít na dárky. I to je ale zbytečné stresování, které nám jen ubližuje.

Zkuste tedy nevnímat mediální a reklamní masáž a prožijte období před Vánoci konečně jednou v klidu. Peníze nejsou to nejdůležitější na světě a důležité je především vaše psychické zdraví. Setkávejte se s přáteli, navštěvujte rodinu, popovídejte si a společně si řekněte, že letos to můžete zvládnout jinak a víc v pohodě, díky čemuž budete šťastnější a stres vás nebude mít šanci doběhnout.