Od citlivé pleti pomůže strava i vitamíny

Pakliže máte skutečné kožní problémy, které už se dají charakterizovat jako nemoc, tak je jediným řešením samozřejmě jen návštěva dermatologa, který vám dokáže díky speciálním mastem a lékům pomoci. Ale když vás pleť trápí trvale prostě jen tím, jaká od přírody je, nebo jakou ji máte kvůli negativním vlivům okolí, tak se s tím dá ledacos dělat i bez pomoci odborníků. Stačí jen vědět, co pomáhá – a nevzdat se při prvním neúspěchu.

Správná péče

O pleť je třeba pečovat. Čím dříve s tím začnete, tím lépe, protože ve stáří se vám za vaši oddanou péči odvděčí mladistvějším vzhledem, svěžestí a menším počtem vrásek. Péči jí ale musíte věnovat podle toho, jaký typ pleti máte, protože ne každému člověku pomůže jakýkoliv prostředek. Nejprve si tedy zjistěte, jaký typ pleti máte, případně zajděte na konzultaci ke kosmetičce či dermatologovi. Podle toho si pak můžete v lékárně či drogerii kupovat ty správné krémy, séra, pleťové masky. Když si koupíte jinou než potřebuje vaše pleť, tak jí tím samozřejmě neuškodíte, ale ani nepomůžete.

Důležité vitaminy

Na vzhled naší pokožky má značný vliv nejen okolní prostředí, ale i naše strava a to, co pijeme. Jasně můžete vidět, že pleť alkoholiků je pitím značně poznamenaná. O drogách nemluvě. Ale vliv na ni má i kouření a prostředí, v němž žijeme a pracujeme. To jsou faktory, které asi ani přes veškerou snahu nezměníme, a proto je potřeba pleti negativní vlivy vynahrazovat.

Pomáhá například správná a pestrá strava. A na vzhled pokožky mají vliv i vitaminy. Když máte citlivou pleť plnou ucpaných pórů, zajistěte si dostatečný příjem vitaminu B. Když vaše kůže stárne rychleji, než je vám milé, zařaďte do stravy více vitaminu A či retinolu. Vitamin C vám zase pomůže pleť rozjasnit a oživit. A když si dopřejete vitamin E, je to skvělá prevence proti negativním vlivům okolí.