Jarní procházku neberte jako nutnost. Pomůže vám ke zdraví

Ideální rada zní – buďte venku tak často, jak jen můžete. Když jste totiž venku, nutí vás to k nějaké pohybové aktivitě. I když si mezitím posedíte na terase s kávou či časopisem, tak pak jdete na záhon, projdete přes zahradu, házíte psovi míček, jdete s dětmi na procházku. Zkrátka něco děláte, tělo má pohyb. A ten je pro nás po dlouhé zimě, kdy jsme byli nuceni uzavřít se do svých domovů, klíčový.

Nevymlouvejte se na počasí

Je pravda, že letošní jaro nepatří k těm nejteplejším a příroda má ve všem notné zpoždění. Nicméně teď už se opravdu začíná dělat krásně a lidi to táhne ven čím dál víc. Nebraňte se tomu, je to přirozený instinkt. A vyhovte tělu, které se chce hýbat. Když si každé odpoledne vyrazíte na procházku, pomůže vám to víc než tušíte. Zlepšuje se krevní oběh, prospívá to plicím, dostanete se do lepší kondice, nebolí vás záda z povalování se a zlepší se vám i nálada, stejně jako zmizí stres a starosti. A když je venku pošmourno a schyluje se k dešti? I procházka v dešti má něco do sebe, tak proč se jí bránit? 

Krokoměr napoví

Odborníci radí, že abychom pro své tělo udělali aspoň základ, je vhodné ujít denně 10 000 kroků. Můžete to odhadnout a udělat si takovou procházku, která odpovídá podobnému počtu kroků. Nebo si pomozte technikou – krokoměrem, aplikací v telefonu, chytrými hodinkami. To vše vám prozradí i mnohem víc informací o vašem zdraví a bude vás to motivovat k dalším procházkám. A když si zvyknete, stane se z toho riuál. Pokud procházku někdy pár dní vynecháte, bude vám to najednou chybět.