Únavu zaženete minerály, ale i relaxací

Je jasné, že pokud vstáváte brzy ráno, musíte se postarat o děti, pak jdete do zaměstnání, poté na nákup, musíte uvařit, poklidit domácnost, udělat s dětmi úkoly a věnovat se jim, tak pak vám už moc energie nezbývá. Na tom není nic divného. Velmi varovné by pro vás mělo být, pokud padáte únavou už během dne, skoro usínáte za pochodu a i ráno se budíte s pocitem únavy a je vám, jako byste nespali – i když spíte třeba osm či více hodin. To už zavání chronickou únavou, která je diagnostikována jako nemoc a je nutné s ní začít bojovat s pomocí lékařů, jinak vám postupně zničí život. Ale dokud to ještě zvládáte, zkuste s únavou bojovat sami a včas.

Železo a semínka

Proti únavě můžete bojovat různými kombinacemi multivitaminů, bylinnými čaji určenými právě proti únavě, kofeinem a tak dále. Ale velmi zásadní vliv má jeden minerál, kterým je železo. Pokud ho máte v těle nedostatek, může se to projevit nejen únavou, ale i zhoršenou schopností koncentrace. Není nic jednoduššího než koupit si v lékárně přímo železo, abyste tento minerál doplnili. A nebo to můžete zkusit i přírodní cestou, kdy je vhodné denně sníst hrst ořechů nebo semínek s vysokým obsahem železa, což jsou zejména dýňová či sezamová semínka.

Relax při koupeli

Abyste se únavy zbavili, je nutné nezanedbávat odpočinek. A nejde jen o noční spánek, ale zejména o chvíle relaxu během dne. Když na vás padá neúnosná únava, dopřejte si chvíli odpočinku, dejte si nohy pokud možno nahoru, zavřete oči a relaxujte. Výborný je relax také ve formě prevence. Udělejte si ve svém nabitém programu několik přestávek, které budete věnovat výhradně jen odpočinku. Skvěle pomáhá zajít si na masáž, do solné jeskyně, do sauny a celkově na nějakou wellness proceduru.

Skvěle odpočinout si můžete i v případě, že doma máte vanu – není nic lepšího než napustit si ji, přidat vonné oleje či koupelovou sůl, pustit příjemnou hudbu a v klidu a tichu odpočívat a nabírat energii. A když si z toho uděláte denní rituál, budete se na něj pokaždé těšit a navíc zjistíte, jak skvěle funguje.