Rozhýbejte svého partnera, i když se mu nechce

Možná vám připadá, že váš partner je právě v nejlepších letech – už neřádí jako zamlada, ale do důchodu má ještě pořádně daleko. A přesto se s ním v poslední době začíná něco dít. Častěji má špatnou náladu, nad vším brblá, ledacos ho skoro bezdůvodně popudí. Je často v až depresivní náladě. Přitom chuť k jídlu rozhodně neztrácí, což se ovšem nepěkně podepisuje na jeho postavě, která začíná být čím dál objemnější – přičemž na cvičení nemá ani chuť, ani o něm nechce slyšet. I jeho donedávna bujná kštice je najednou nějaká prořídlá a zdá se, že začíná šedivět. A sex s vámi? Najednou má plno výmluv, proč dneska ne. Je snad nemocný? Nebojte se, to jsou jasné příznaky toho, že váš muž je v přechodu. Nenechte ho v tom samotného a podpořte ho, ať zase brzy najde chuť k živou.

Idylická domácnost

Dnešní podivná doba, kdy se svět nemůže dostat zpod vlivu pandemie Covidu-19 depresivním náladám, přejídání, nechuti ke cvičení a nechuti ke světu jako takovému sice přispívá, ale u mužů kolem padesátky to není jen tím. V jejich tělech se odehrávají hormonální změny. A na ty často doplácí celé okolí daného muže, protože někdy je to s ním prostě k nevydržení a partnerské hádky jsou na spadnutí. Vy vidíte, jak je muž jiný, on to odmítá přiznat – a navíc ho to štve, což si bohužel často vybíjí na ostatních. Proto je potřeba ukázat mu, že při něm stojíte, že ho chápete, že mu nic nevyčítáte. Za své chyby může, za své hormony nikoliv (a jako žena byste to měla plně chápat). Proto se snažte udržovat v domácnosti klid a pohodu, nic mu zbytečně nevyčítat, snažit se ho povzbudit, nechat ho věnovat jeho koníčkům, nechat ho jít za přáteli.

Společný pohyb

Můžete partnerovi pomoci tak, že budete společně vyrážet na výlety a procházky, společně si zacvičíte. Zkuste ho nalákat na pohyb, který má rád. A když se to nepodaří přes den, zkuste využít svých ženských zbraní a vybudit ho k pohybu večer. I když možná v tomto životním období nemá na sex chuť, žena vždy ví, jak v muži vzbudit touhu – zvlášť když ho zná a ví, co se mu líbí. Utužíte tím váš vztah a váš muž bude spokojenější.