Opálení už na jaře? Zvolte jarní sluníčko nebo si pomožte vhodnou kosmetikou

Ne každý má na to vyjet si v zimě na exotickou dovolenou k moři a tam se dozlatova opálit. Je to sice ideální dovolená, ale kvůli pandemickým opatřením či neblahému stavu našeho finančního konta se to ne každému podaří. Proto ti, kteří touží i přes zimu či s příchodem jara po krásně opálené pokožce, zkoušejí různé fígle. Jenže ne všechny jsou zdravé a bezpečné – nejoblíbenější způsob, tedy solárium, sice funguje, ale při přehnaně častých návštěvách může skutečně být i pokožce škodlivé. Mnohem bezpečnější je vystavit pokožku jarnímu slunci, které víc a víc začíná hřát. Rozhodně nedává smysl opalovat se na lehátku na zahradě, když venkovní teploty nás nutí poctivě si oblékat více vrstev. Někdo si na 5 minut otevře doma okno dokořán a v teple své tělo vystaví slunečním paprskům. Po několika slunečních dnech už začne pokožka dostávat bronzový nádech.

Všichni, kdo neholdují solárku a cítí se divně, kdyby se měli polonazí vystavovat slunci i v soukromí domova, volí použití kosmetiky určené pro samoopalování. A když vyberete tu správnou, můžete vypadat přesně jako byste se právě vrátili z prosluněné pláže.

Nešetřete na sobě

Možná už jste různé samoopalovací krémy a spreje kdysi zkoušeli, ale výsledek byl tak děsivý, že vás tyto experimenty zase rychle přestaly bavit. Ne každému se chce vypadat jako připálený pomeranč. Jenže není rozumné šmahem hodit všechny produkty pro samoopalování do koše. Stejně jako u všech výrobků, i v tomto směru se dělají kvalitnější přípravky a také ty méně kvalitní. Pokud je pro vás rozhodující cena, je dost pravděpodobné, že budete opět zářit oranžovými odstíny. Tento typ kosmetiky se musí vybírat jinak a mnohem opatrněji.

Čtěte recenze i složení

S přicházejícím lepším počasím se budou množit reklamy nabízející různé samoopalovací přípravky. Krémy, spreje, pěny nebo dokonce kapky. Neznalý člověk neví, co vybrat, a tak důvěřuje krásně opálené ženě z reklamy – a výsledek pak může být tristní. Pokud chcete vyzkoušet některý ze samoopalovacích přípravků, nejprve si pročtěte recenze od skutečných lidí. K jejich nalezení stačí zapátrat na internetu. Pokud někdo z vašeho okolí má zkušenosti s tímto typem kosmetiky, vyptejte se, co používá a jak je s tím spokojený. Neděste se, když bude cena vyšší než očekáváte – pokud zaručí skvělý výsledek, nebudete investice jistě litovat. 

Rozhodně nezapomínejte nastudovat složení a ověřit, jestli některá z použitých látek není zdraví škodlivá.

Když přistoupíte k samotné aplikaci, neprovádějte ji holýma rukama, ale vždy v rukavicích. Na dekolt kosmetiku roztírejte štětcem a na velké tělní klouby to provádějte až po řádném promazání klasickým krémem. Jen tak dosáhnete ideálního výsledku bez skvrn.