Chcete zhubnout trvale? Najděte silnou motivaci

Každý, kdo se rozhodne zhubnout, má nějaký důvod. Kdybyste důvod neměli, nemuseli byste se přece potit v posilovně a zbavovat se kil. Většina lidí se k tomu rozhodne, protože už si nepřipadají hezcí a váží přespříliš. Někoho vyděsí varování lékaře, jaké zdravotní komplikace může obézní člověk v budoucnu mít. Další to dělá proto, aby se někomu zalíbil. Jiného už štvou neustálé rýpavé poznámky jeho okolí. A důvodů je ještě další milion. Ale podstatné je, aby ten důvod, který vás donutí začít hubnout, byl velmi silný – aby vás motivoval nevzdat se při prvním neúspěchu.

Motivace je individuální

To, co je pro jednoho člověka velmi silnou motivací, je pro jiného úplná banalita. Když vám kamarádka řekne, že chce zhubnout, aby se líbila tomu klukovi od vedle, tak se jí za to můžete vysmát – přece nebude hubnout kvůli nějakému chlapovi, který za to třeba ani nestojí. To vám by to nestálo za to a raději byste mlsali dál. Ale někomu na tom záleží skutečně natolik a je to tak silná motivace, že se úplně změní, začne jíst jinak a je to cesta k jeho vysněnému cíli.

Jiného člověka donutí hubnout třeba zase vědomí, že mu obezita zkracuje život. V mládí je to legrace, ale čím jste starší, tím o konečnosti života přemýšlíte častěji, máte děti a vnoučata a chcete si jich užívat co nejvíc a být tu pro ně – nechcete za pár let umřít jen kvůli tomu, že se přejídáte a jíte jen nezdravě.

Nenechte se odradit

To, proč hubnete, může být vaše velké tajemství. Nebo o tom otevřeně mluvíte. Vaší motivaci se tak ledaskdo může vysmívat a odrazovat vás. Ale nedejte na tyhle rýpaly – je to váš život a vaše zdraví. Obojí máte jen jedno a je zbytečné je riskovat jen kvůli tomu, že nedokážete odolat fast foodům, čokoládě a bůčku. Navíc budete kolem sebe mít více lidí, kteří vás budou obdivovat a fandit, že jste dokázali vytrvat a zhubnout.

Život může být mnohem zajímavější a bohatší než jen neustálé jezení nezdravých jídel. Když vytrváte a vaše motivace bude dost silná, věřte, že se vám splní sny, za kterými jdete a kvůli kterým hubnete. A o to jediné v životě jde.