Někomu stačí jen podložka. Další pomůcky vám ale jógu zpříjemní

Nejprve vyberte podložku

Nejvíce času při lekci jógy nejspíš strávíte na zemi. Abyste se cítili pohodlně, určitě na cvičení využijete jógovou podložku. Pokud si hned na první lekci nechcete pořizovat speciální podložku na jógu, určitě vám vystačí jakákoliv karimatka. Časem ale zjistíte, že podložka na jógu je mnohem pohodlnější a pro jednotlivé cviky lepší.

Polštáře, bloky a popruhy

Mnoho lidí rádo využívá pro cvičení pěnové bloky nebo podpůrné polštáře. Ty využijete hlavně v případě, že vaše tělo není natolik pružné. Lidé je často využívají například v tureckém sedu, kdy si kolena podloží bloky.

Zejména když s jógou pomalu začínáte, nejspíš v sedě nepropnete nohu s rukou položenou na chodidle. Proto jsou na trhu k dispozici jógové popruhy, které se stanou vaší prodlouženou rukou. Pomohou vám v případě protahování i dalších pozic.

Yoga wheel pro milovníky jógy

Pokud si jógu zamilujete, jistě se brzy setkáte také s yogawheel. Jedná se o tuhou kruhovou pomůcku, se kterou můžete své cviky dostat na další úroveň, a protažení vašeho těla se dostane o stupínek výš. Obruč yoga wheel vám pomůže zlepšit pružnost těla a uvolnit většinu svalů.

Další pomůcky na lekci jógy

Vedle základních pomůcek na lekci jógy, do kterých určitě patří podložka, bloky a popruhy, využijete i ty méně důležité. Skvělá je například deka na jógu, která vám pomůže s celkovým uvolněním v poslední části cvičení jógy. Meditace a uvolnění je totiž součástí každé lekce. Hodit se vám bude také láhev na pití pro dostatek tekutin během cvičení, ručník na otření potu nebo protiskluzové ponožky, pokud nebudete chtít cvičit naboso.