S oslabenou imunitou pomůže i slunce

Letní měsíce sice nejsou ve znamení viróz, ale po dvou letech, kdy jsme byli nuceni více být doma, měli jsme omezenější možností pohybu a spoustu z nás se bohužel osobně setkalo s Covidem-19, je tu mnoho jedinců, kteří se s oslabenou imunitou potýkají dodnes. Skolí je každá rýmička a ne a ne se z toho dostat. Přesto cesta existuje.

Můžeme polemizovat, proč vám je tak, jak vám je. Je to po prodělaném Covidu-19? Je to už věkem? Oslabili jste si imunitu svými zlozvyky? Nebo to souvisí s nějakým jiným zdravotním neduhem? Ať tak či tak, pokud jste často unavení, cítíte se bez energie, nezvládáte tohoto tolik jako dřív a jste často nemocní, tak je něco špatně. A pokud marně obcházíte lékaře a prosíte je o pomoc, pokuste se pomoci si i sami. Možná to bude skvělým řešením na vaše problémy.

Doplňte vitaminy a minerály

Oslabené tělo nedokáže naplno fungovat. Někdo se z tohoto stavu dostane do měsíce po prodělané viróze, jinému to trvá půl roku. Imunita není stroj a musíme se o ni dobře starat, aby fungovala – rozhodně není samozřejmá. Takže si vzpomeňte, co vám jakožto dětem neustále opakovaly vaše babičky a maminky. A dělejte to podle jejich rad.

Jezte hodně ovoce a zeleniny, otužujte se, klidně sáhněte i po tom proklínaném rybím tuku. Můžete si koupit multivitaminy v lékárně a doplňky stravy s minerály. To vše vám pomůže dostat se zase do normálního režimu. A je nutné dodávat tělu všechny potřebné látky pravidelně, tedy každý den (a ideálně v rámci správného stravování, ne jen preparáty z lékáren).

Slunce léčí

Ne nadarmo se říká, že kam nemůže slunce, tam musí doktor. Pokud si s vámi lékaři nevědí rady, spolehněte se právě na slunce. Dokáže s námi udělat doslova zázraky. Už po pár minutách strávených na čerstvém vzduchu a na slunci pookřejeme, zlepší se nám nálada, začneme se dívat na svět veseleji, stres se zmenšuje, lépe se nám dýchá a dokážeme se lépe soustředit a zvažovat problémy pod jiným úhlem pohledu. Navíc si díky slunci doplníme vitamin D. Když navíc jen nelenošíme na terase, ale vyjdeme si na procházku, pomůže nám to i zlepšit kondici a do těla se vyplaví hormon endorfin. To vše pomáhá posilovat imunitu, uklidňovat mysl a zlepšovat fyzické zdraví. Tak proč se tomu bránit, když je léto tady?