Chcete začít meditovat? Chytrý telefon s tím může pomoci

O chytrých technologiích se často tvrdí, že jsou zhoubou pro naši paměť. Prý kvůli nim začínáme být líní přemýšlet, neustálé sledování sociálních sítích v nás budí negativní emoce a dostáváme se kvůli nim do stresu. Nemluvě o nespavosti, poškozování zraku a třeba také bolestech krku z nadměrného zatěžování páteře při naklánění se nad telefonem.

Chytré telefony se podle mnoha expertů stávají vyloženě nepřáteli lidstva. Ale i jejich nejzavilejší odpůrci připouštějí, že existují situace a funkce, kdy nám může být chytrý telefon naopak vítaným pomocníkem. Takže pokud se zbavíme závislosti na technologiích, omezíme sledování sociálních sítí a budeme telefon používat jen za přesně daných podmínek, nemůže nám nikterak uškodit a naopak nám bude pomáhat. Například nám může pomoci zbavit se stresu a najít novou životní rovnováhu.

Meditační aplikace

V současnosti žije ve stresu, strachu nebo nejistotě velká část populace. Všechno se zdražuje a část lidí neví, jestli za pár měsíců vůbec bude mít dost peněz na pokrytí základních životních potřeb. O válce na Ukrajině a hrozbě další vlny Covidu-19 ani nemluvě.

Takový dlouhodobý stres ale na náš organismus působí velmi negativně a hodně nám ubližuje. Proto je potřeba naučit se s ním vypořádat a umět žít v míru sami se sebou.

Takový vytoužený klid nám mohou přinést zejména meditace, dechová cvičení či jóga. A kdo nemá čas chodit na kurzy a nechce za tato cvičení platit, může k tomu účelu využít aplikace volně dostupné pro chytré telefony. A je ověřené nespočtem uživatelů, že skutečně fungují.

Nalezení klidu

Aplikací, které podporují meditování, učí vás uklidnit se a poskytují přesný návod, co dělat, abyste se nestresovali, je poměrně dost. Abyste našli tu pravou, která vám bude vyhovovat, je vhodné pár si jich vyzkoušet a pak začít natrvalo používat jen jednu, tu nejlepší.

Skvělé je, že díky tomuto vynálezu můžete meditovat a uklidňovat se sami doma nebo kdekoliv a kdykoliv se vám zrovna zamane. Díky přesným instrukcím nebudete ani jakožto začátečníci chybovat a vzápětí už budete vědět, jak na to. Bude stačit pár minut denně a budete se rázem cítit jako znovuzrození. A se světem venku už se popasujete mnohem snadněji než kdy dřív.