Bageta s lososem podruhé

Na bagetě s lososem není asi nic převratného. Receptů na sendvič s lososem existuje spousta, ale náš předchozí recept v našich žebříčcích jednoznačně boduje. Chutnou dietní večeři, nebo rychlý oběd tak dokážete vykouzlit rychlostí blesku a k tomu s nádechem luxusu.

Bagetu dělá chutnou nejvíc asi pomazánka, jenže jak ji udělat dobrou a současně dietní? Návod je opravdu snadný.

 

Co bude potřeba?

  • 1x bageta
  • 1x lučina
  • 1 vrchovatá lžička křenu (mletý sterilovaný)
  • pár plátků uzený losos

Jak to udělat?

Postup je opravdu snadný, jak jsme slíbili. Kostku lučiny zamícháme se lžičkou křenu. Křen by měl být opravdu poctivý, ale samozřejmě záleží na vaší chuti.

Doporučujeme před koupí strouhaného sterilovaného křenu pečlivě číst složení - v některých baleních najdete pouze 60% křenu, zbytek je chemie a dochucovadla. Poctivé balení obsahuje až 98% křenu.

Kupovaný křen ztratí sterilací na síle, ale to se nám výborně hodí. Pomazánku by měl totiž pouze dochutit, nechceme při jídle slzet. Pokud chceme pomazánku krémovější, přidáme trochu mléka, ale opět s citem, aby zůstala pevnější konzistence.

Naše dietní večeře je hotová! Nyní stačí natřít na bagetu, kterou jsme podélně rozkrojili a poklást na ni plátky uzeného lososa.

Podáváme ihned a ideálně nakrájené na pruhy, tak abychom nemuseli držet celou bagetu. Rozhodně nic nezkazíme, pokud přidáme pár lístků salátu a na jemné kolečka nakrájené rajče. To už ale necháme na vaší chuti a fantazii.

Dobrou chuť!