Kuře na paprice - klasický recept, který se neokouká

Co potřebujeme?

  • 300 g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 1 zakysaná smetana
  • mouka a máslo na zahuštění
  • 1/2 sáčku sladké mleté papriky
  • olej
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Kuřecí maso naprocujeme na menší kousky. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno.

V hrnci osmahneme cibulku dozlatova na oleji. Jakmile začne zlátnout, přisypeme papriku a podlijeme vodou. Přidáme kuřecí maso, které jsme osolili a opepřili a pod pokličkou necháme podusit.

Jakmile je kuře měkké, vyndáme maso a dokončíme omáčku. Tedy zahustíme ji jíškou z másla a mouky, rozmícháme a necháme vařit tak dlouho, aby omáčka zkoustla - tedy cca 15-20 minut. Pak už jen přimícháme zakysanou smetanu, necháme projít naposledy varem a je hotovo.

Kuře na paprice je sice výborné i jen tak samotné, nám ale chutnalo s celozrnnými těstovinami.

Nechte si chutnat!