Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept na výbornou tvarohovou bublaninu

Máte přebytek švestek, třešní, jahod nebo jiného ovoce? Pak je to vynikající příležitost k tomu udělat si bublaninu. Když zkusíte náš recept, zjistíte, že vláčná a svěží bublanina se dá upéct, když vyměníte část mouky za jiné přísady.

Co potřebujeme?

  • 150 gramů cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 80 gramů rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • 150 gramů polohrubé mouky
  • 250 gramů tvarohu
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 prášek do pečiva
  • Ovoce dle chuti nakrájené na kousky

Jak na to?

V míse rozetřeme cukr s vejci. Přidáme i jeden vanilkový cukr. Dále pak přimícháme rozpuštěné máslo, tvaroh a smetanu.

Mouku smícháme s práškem do pečiva a vanilkovým pudinkem. Poté vše postupně přimícháme ke zbytku ingrediencí na těsto a pořádně našleháme. Těsto pak rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy na pečení. Na vrch hustě poklademe ovoce a nakonec zasypeme vanilkovým cukrem, aby vznikla krusta.

Dáme péct do horkovzdušné trouby předehřáté na 170 stupňů. Pečeme cca 45 minut až těsto začne na povrchu zlátnout.

Ovocnou bublaninu s tvarohem pak mlsáme, kdykoliv máme chuť na něco sladkého a přitom svěžího.

 

Co vy na to?