Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: vepřová pečeně s bylinkami

dietní oběd nemusí být vždy jen zelenina a kuře. I vepřové dokáže být dietní, když se zvolí správná úprava a především správný kus masa. Přesně takový jsme použili v dnešním receptu.

Co budeme potřebovat?

  • cca 1kg vepřové kotlety bez kosti
  • 2 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky rozmarýnu
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička majoránky
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • Jak na to?

  • Chcete-li být za znalce, řekněte v masně, že chcete karé. Tak se totiž správně jmenuje vykostěná kotleta. I když se pro pečení hodí spíše mastné kusy masa, my zvolíme právě tuhle dietnější část, která je tuku zbavená.
  • Příprava spočívá v očištění masa, které necháme v celku. Veškeré bylinky dáme do hmoždíře a umele na prášek, kde budou klidně i zbylé kousky. Přidáme sůl a ve vzniklé směsi celé maso obalíme (posypeme).
  • Teď už jen stačí pořádně rozehřátá pánev na kterou kus masa položíme a necháme zatáhnout ze všech stran. Opravdu jen zatáhnout, na pánvi maso nesmažíme.
  • Stejnou pánev pak potřeme olejem, opět necháme rozehřát a přidáme na měsíčky nakrájenou cibulku, kterou mírně osmažíme. Těsně před vypnutí přidáme ještě nakrájený česnek a ten necháme pouze prohřát. Směs dáme do pekáčku a nahoru položíme maso.
  • Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 45 minut. Maso nijak nezakrýváme, pouze občas otočíme, nebo přelijme výpekem.

Dobrou chuť!

 

Co vy na to?