Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: Jemná hovězí kýta pečená na cibuli

Překvapte vynikajícím hovězím, které se rozpadá na jazyku! Není to nic složitého, na přípravu potřebujete jen několik ingrediencí a velký hrnec. Vyražte k řezníkovi pro zadní kýtu a můžeme se pustit do pečení!

Co potřebujeme?

  • 1 kg hovězí zadní kýty
  • 2 velké cibule
  • slunečnicový olej
  • 0,75 litru hovězího vývaru
  • sůl
  • pepř
  • hladkou mouku na zaprášení

Jak na přípravu?

Hovězí kýtu nakrájíme na plátky. Ty osolíme, opepříme a nijak nenaklepáváme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Ve větším hrnci rozpálíme olej a na něm osmahneme plátky kýty z obou stran. Jakmile maso pustí "šťávu", vyndáme ho a odložíme na chvíli bokem. Do výpeku hned přidáme cibuli a osmahneme, dokud nezesklovatí. Pak ji zaprášíme hladkou moukou, přilijeme vývar a zpět vložíme maso.

Hrnec zakryjeme pokličkou a dáme do trouby vyhřáté na 170 stupňů péct cca 100 minut.

Kýta za tuto dobu zjemní a při podávání se bude krásně rozplývat na jazyku.

Dobrou chuť!

Co vy na to?