Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: Kuře na paprice trochu jinak - v papiňáku

Máte doma papiňák? Výborně, ušetříte si spoustu času při vaření! Máme pro vás recept na lahodné kuře na paprice, které se vám doslova bude rozplývat na jazyku. A navíc díky použití papiňáku budete mít hotovo do půl hodiny i s krájením zeleniny.

Co potřebujeme?

  • 600 g kuřecích stehenních řízků
  • 3 červené papriky
  • 1 velkou cibuli
  • 200 ml smetany
  • Sladkou mletou papriku (dle chuti)
  • Lžičku cukru
  • Sůl
  • Olej
  • Trochu vody

Jak na přípravu?

Papriku a cibuli si nakrájíme na kostičky. Kuřecí řízky očistíme, osolíme a zaprášíme sladkou paprikou z obou stran.

Přímo v papiňáku řízky osmahneme na troše oleje z obou stran (cca půl minuty každá strana) a odložíme je bokem. Vsypeme cibuli a papriku, osolíme, přidáme lžičku cukru a cca tři minuty restujeme. Poté podlijeme trochou vody, na zeleninu položíme řízky a pod tlakem vaříme 7 minut.

Řízky pak odložíme bokem a, k uvařené zelenině přidáme smetanu a rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí nebo paprikou.

Kuře na paprice můžeme podávat třeba s rýží, těstovinami nebo s čímkoliv, co máme rádi.

Dobrou chuť!

 

Co vy na to?