Co potřebujeme?
- 600 g kuřecích stehenních řízků
- 3 červené papriky
- 1 velkou cibuli
- 200 ml smetany
- Sladkou mletou papriku (dle chuti)
- Lžičku cukru
- Sůl
- Olej
- Trochu vody
Jak na přípravu?
Papriku a cibuli si nakrájíme na kostičky. Kuřecí řízky očistíme, osolíme a zaprášíme sladkou paprikou z obou stran.
Přímo v papiňáku řízky osmahneme na troše oleje z obou stran (cca půl minuty každá strana) a odložíme je bokem. Vsypeme cibuli a papriku, osolíme, přidáme lžičku cukru a cca tři minuty restujeme. Poté podlijeme trochou vody, na zeleninu položíme řízky a pod tlakem vaříme 7 minut.
Řízky pak odložíme bokem a, k uvařené zelenině přidáme smetanu a rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí nebo paprikou.
Kuře na paprice můžeme podávat třeba s rýží, těstovinami nebo s čímkoliv, co máme rádi.
Dobrou chuť!