Trápí vás zadeček? Poradíme vám, jak ho vylepšit

Tvar každého pozadí je jiný. Zaprvé se mužské zásadně odlišuje od ženského, ale i tak má každý z nás úplně rozdílný zadeček. Nejčastěji to samozřejmě souvisí s tím, jaká je celkově naše postava, ale tvar pozadí ovlivňuje i mnoho dalších různých faktorů. Muži mívají pozadí plošší a menší, ženy obvykle plnější. Některé ženy to velmi trápí a neustále tvar svého pozadí řeší. Snaží se provádět různé cviky pro zpevnění zadečku, jiné by ho zase chtěly naopak mít větší, ale leckteré se jen marně snaží a pořád samy se sebou nejsou spokojené. A možná je to tím, že nevědí, jak si vypomoci i bez cvičení.

Pozor na sezení

Pokud máte pocit, že váš zadeček je přespříliš široký, ale při pohledu zezadu zároveň plochý, možná to je způsobeno vaším životním stylem či zaměstnáním. Vědci totiž prokázali, že pokud máte sedavé zaměstnání, odráží se to na tvaru vašeho pozadí, které kvůli dlouhému sezení získává právě široký a zároveň plochý tvar. Vyděsilo vás to? Pak s tím samozřejmě můžete něco dělat – dávejte si pauzy, vstávejte a procházejte se. Při sezení se hlavně na židli nerozvalujte, naopak seďte vzpřímeně.

Přespříliš cvičení zadečku škodí

Existuje celá řada cviků, které by vám měly zajistit hezké a pěkné pozadí. Ty samozřejmě při správném provádění fungují a tvar vašeho zadečku mohou výrazně vylepšit. Jenže najednou můžete zjistit, že i když se strašně snažíte, tak se vaše pozadí nejen zmenšuje, ale jakoby zplošťuje. Jak je to možné?

Důvodem může být právě to, že cvičíte přespříliš, takže už nespalujete jen tuky, ale také svalovou hmotu – kvůli tomu se zmenšuje i vaše pozadí. Pomoc je v tomto případě snadná – zmírněte tempo, necvičte tak dlouho a zaměřte se více na posilovací cviky. Díky tomu bude vaše pozadí opět dokonalé a muži na něm budou moci nechat oči.