Investice do fitness se vám vrátí! Zde jsou důvody

Pohybem ku zdraví

Každý ví, že pohyb vede k lepšímu zdraví. Navíc pohyb tělu prospívá i tím, že prodlužuje jeho život a aktivní lidé nejsou tolik nemocní.

Lepší koordinace a pohyb

Máte problémy s pohybem? Bolí vás záda při sezení v práci? Nesprávné držení těla způsobuje potíže s páteří doprovázející silnými bolestmi. Při špatném stání a sezení dochází i k nerovnoměrnému používání některých svalových skupin. Tělu jenom prospěje, když si po celém dni půjdete zasportovat a protáhnete si své svaly. Tělo vám poděkuje životem bez bolesti.

Neustále dobrá nálada

Znáte hormony štěstí? Ty vylučuje tělo při cvičení - tzv.endorfiny. Nejenže se zbavíte špatné nálady, ale taky zmizí pocity úzkosti, depresí.

Posílení mezilidských vztahů

Setkávání se s lidmi je pro každého jedince důležité. Nejenomže se socializujeme, ale taky navážeme kontakty, kterých není nikdy dost a člověk neví, čí pomoc bude zrovna potřebovat. Zkuste se místo oblíbeného baru či kavárny s kamarádkou potkat ve fitku, ne nadarmo se říká „ve dvou se to lépe táhne“.

Konec nespavosti

Trpíte nespavostí? Vaše tělo vám dává zřejmě najevo, že potřebuje pořádnou nálož a zároveň

Relaxaci. A právě při cvičení se uvolňují do těla hormony, které napomáhají pořádnému odpočinku. Zacvičte si nejlépe ráno, tělo totiž potřebuje nějakou dobu na zklidnění, tudíž před spaním rozhodně ne.

Sebevědomí

Sport je jedním ze způsobů pomáhající zvýšit si sebevědomí. Člověk dělá něco pro sebe, pro své tělo a zároveň posiluje i psychiku. Není lepší pocit než vidět stupňující se výsledky cvičení. Je fajn si zajít do obchodu a místo velikosti XL vybírat velikost L.

Bez stresu to jde líp

Všimli jste si, že v amerických filmech chodí přetažení lidé po práci běhat? Není to jenom módní výstřelek - lidé, kteří toho mají až nad hlavu se cvičením chodí odreagovat. Pravidelné sportování, dodržování cvičebních plánů vede k uvolňování kouzelných hormonů štěstí. Díky nim člověk snadno zapomene na pracovní i osobní problémy a není ve stresu.

Lepší sexuální apetit

Váš sexuální život už není to, co dřív a nejste spokojeni? Změňte to! Je dokázané, že lidé pravidelně dodržující pohyb již brzy začnou být se sebou spokojeni, postava se začne formovat, jsou v lepší psychické formě - a tím si milování začnou více užívat.

Zatočte s únavou

Pokud začnete se sportem, můžete si všimnout, že jste méně unavení a začnete zvládat víc práce. Budete mít zákonitě více energie, a tím vám naroste i větší chuť do práce.

Vše je v mysli

Ano, i člověk lze naprogramovat. Pokud si budete říkat, jak moc se vám nechce jít cvičit, jak to stejně nefunguje, dostanete se do stavu stagnace, kdy se prostě do cvičení „nedokopete“. Pokud budete pozitivní a nebudete tak přemýšlet, jednoduše vezmete tašku s úborem a jdete. Zvyknete si a každé cvičení se pro vás stane něčím přirozeným.

Tak co, motivovali jsme vás a už brouzdáte na internetu a hledáte nejbližší fitko? S chutí do toho!