Jak přelstít partnera a donutit ho s vámi hubnout?

 

Muži obvykle milují tučná masa, smažená jídla a hlavně velké porce. Salátem je příliš nenadchnete, nad jogurtem ohrnout nos. Jenže k hubnutí, zdravému životnímu stylu a zdravému stravování to zkrátka patří. Jak tedy zvláště partnera nenápadně a nenásilně donutit, aby vás nejen podpořil, ale jedl stejně jako vy, tedy abyste mu nemusela zvlášť vyvařovat guláš, péct bůček a smažit steaky, které by vás akorát sváděly na scestí?

 

Dietu zamlčte

Jakmile partnerovi předestřete, že začnete vařit jinak, zdravě a tak, abyste zhubla, přičemž chcete jeho spoluúčast, začne se nejspíš bránit. Proto je nejlepší radou neříct mu o tom. Pokud jste vy tou, kdo doma vaří, prostě vařte tak, aby jídla byla od nynějška zdravější, lehčí a vyváženější. Nemusíte přece partnera krmit zeleninou a zrním. Dopřejte mu maso, ale to libové. Přidejte k němu nějakým způsobem upravenou zeleninu, přílohu volte lehčí. Sobě ji můžete vynechat, jemu dejte menší porci – pokud bude chtít, může si přece sám přidat. Děláte-li jemu i sobě (či dětem) svačinu, volte do ní zdravější suroviny – kvalitní šunku, domácí pomazánky, přihoďte pár kousků zeleniny či ovoce. Zkrátka dávejte partnerovi taková jídla, která mu budou chutnat, ale nebude u nich mít podezření, že je nucený hubnout.

 

Jak na uzobávání

Jste zvyklí večer u televize pořád něco uzobávat? Chipsy jsou tou nejhorší možnou variantou, tak je přestaňte kupovat. Pokud neuspějete s ovocem, nasypte do mističek nějaká semínka, ořechy, sušené ovoce a podobně. To ocení jistě i vaše děti.