3 tipy, jak zábavně posílit imunitu

 

Když píšeme o užívání si, myslíme to doslova. Podle odborníků je totiž ideálním způsobem posilování imunity i sex. Takže když na to spolu s partnerem „hupsnete“, vězte, že to neudělá dobře jen vám a vašemu vztahu, ale i vašemu zdraví. Kromě toho, že jde o fyzicky náročný pohyb podobný cvičení (i kdyby jen jednostranný v režii jednoho z partnerů), tak při sexu se v těle obou zúčastněných také zvedají hodnoty imunoglobinu IgA. Jedná se o takzvané slizniční protilátky, které jsou produkovány B-lymfocyty a pomáhají odstraňovat všechny škodlivé látky z našeho organismu. Ovšem aby to fungovalo stoprocentně, musíte mít sex jen jednou až dvakrát týdně – při častějších radovánkách kupodivu tyto účinky klesají.

 

Zatočte se stresem

Druhým způsobem, jak posílit svou imunitu, je pokusit se omezit stres. Tedy být v pohodě – protože když je v rovnováze vaše psychika, má to dobrý vliv i na tělo. Stres se přitom dá likvidovat mnoha zábavnými způsoby, které si taktéž můžete užívat a udělat z nich své dennodenní rituály. Někdo si jde zaběhat nebo prostě zacvičit, aby přišel na jiné myšlenky. Někdo si vyrazí ven s přáteli nebo si jde zkrátka poklábosit na kávu s kamarádkou, jiný se začte do dobré knihy, další medituje nebo si zajde na masáž. A pomáhá třeba i televize, zvlášť dobrá komedie nebo sitcom. Akorát pozor na alkohol, ten sice stres odbourá, ale má i řadu negativních účinků.

 

Zdraví i s nadváhou

Kdo má ideální váhu, je v kondici, pravidelně cvičí a stravuje se zdravě a pravidelně, ten má mnohem větší šanci, že odolá různým nemocem a virózám. Ale stejně nezdolnou imunitu mohou mít i lidé s nadváhou – stačí, když se k tomu postaví správným způsobem a pozitivně. Nemusejí začít hned hubnout, ale stačí, pokud se pokusí zůstat pokud možno ve formě, občas si zacvičí nebo jsou alespoň nějak v pohybu, neodmítají ovoce a zeleninu a jedí pravidelně. To samo o sobě už velmi pomůže a ještě sami ze sebe mají dobrý pocit.