Nejlepší pomůcky na cvičení a hubnutí doma

Veslovací trenažér

Ne v každém fitness centru veslovací trenažér najdete, což je velká škoda. Cvičení na něm je totiž jeden z nejúčinnějších způsobů, jak vytvarovat tělo a zároveň zlepšit svou kondici. Pomocí veslování na trenažéru protáhnete všechny svaly v těle, zapojíte jak svaly na nohou, tak pažích či zádech. A k tomu, abyste se zapotili postačí jen pár minut veslování. Jako pomůcka do domácí posilovny je sice veslovací trenažér dražší a méně skladný, o to více ale oceníte jeho všestrannost.

Čtěte více: Proč je dobré veslovat

Pásy TRX

Jakmile upevníte tento TRX systém ke zdi nebo ke dveřím, stává se kompletním tréninkovým systémem, který pomáhá tvarovat svaly a zdokonalovat koordinaci těla. I když jde jen o dva pásy, s jejich pomocí procvičíte kompletně všechny svalové partie.

Čtěte více: TRX je právem oblíbené při cvičení s vlastní váhou

Švihadlo se závažím

Věděli jste, že dle studií se skákání přes švihadlo v čase 10 minut rovná zhruba 30ti minutovému běhu? Navíc švihadlo s nastavitelným závažím zajistí větší účinek při spalování kalorií.

Čtěte více: Skákání přes švihadlo je cesta ke skvělé postavě

Gumové pásy s odporem

Tyto gumové pásy jsou velmi dobrým pomocníkem při domácím cvičení. Každá barva znamená jinou sílu odporu a vy si tak můžete vybrat podle své kondice. Jejich pomocí se dá získat i kulatější zadeček - to doporučujeme umístit pásy kolem kotníků při cvičení dřepů.

Obyčejný medicinbal

S tímto jednoduchým medicinbalem získáte na síle a koordinaci. Záleží na tom, kterou váhovou kategorii si vyberete. Cviky s ním jsou poměrně jednoduché na zapamatování, můžete s ním házet, zvedat a uklánět se v rozpažení ze strany na stranu apod.

Balanční míč

Pokud si chcete zdokonalit své držení těla a objevit nové svaly ve vašem těle, rozhodně vám nesmí chybět balanční míč, který je skvělý jak pro koordinaci, tak pro protažení.

Čtěte více: Proč si domů pořídit balanční míč a posilovací gumy