Skákání přes švihadlo je snadná cesta ke skvělé postavě

Pro skvělou postavu s úsměvem

Že vás nebaví dřít se hodiny v propocené posilovně nebo vás neláká běhání? Přesto ale toužíte po pevné a štíhlé postavě? Zkuste si zaskákat. Vytáhněte švihadlo a vyrazte do lesa, na hřiště, do parku nebo na louku a zaskákejte si. Skákáním přes švihadlo spálíte poměrně hodně kalorií za krátkou dobu, navíc výborně zpevníte problematické partie, a ještě se budete více smát. I jako malé vás přece švihadlo bavilo, tak proč ne teď. Navíc, když je venku ošklivo, skákat se dá i doma.

Čtěte také: Máte Apple Watch? Takhle vám pomohou zhubnout

Spálíte více než klasickým během

Skákáním přes švihadlo spálíte za 10 minut tolik kalorií jako byste 30 minut v kuse běhali. A to už se vyplatí, co myslíte? Navíc vás skákání nabije energií, snížíte své napětí a stres, a navíc se budete cítit mnohem lépe – ve všech směrech. Když k tomu přidáte fakt, že se nemusíte nijak zvlášť připravovat ani rozcvičovat a to, že je tento způsob cvičení dostupný úplně všem – nemůžete odolat a nezkusit to. Vyjít si ven zaskákat můžete kdykoliv jen chcete, ušetříte i čas, protože stačí opravdu pár minut a pokud rádi cvičíte v soukromí jen sami, je to ideální způsob efektivního cvičení pro vás. 

Čtěte také: Běžec začátečník - jaké jsou nejčastější chyby

Mnoho důvodů, proč začít skákat přes švihadlo

Ještě stále nejste pevně rozhodnuti do toho jít? Jenže lepší způsob hubnutí a tvarování postavy jen těžko najdete. Výhodou je velmi nízká pořizovací cena švihadla, časová nenáročnost, a navíc můžete skákat kdekoliv, kde se vám zlíbí. Všechno je jen na vás. A už po velmi krátkém čase začnete pozorovat první výsledky. Budete v lepší kondici, lépe se budete cítit, zlepšíte koordinaci těla, a navíc zhubnete a vyskáčete si postavu snů. To už je opravdu dost důvodů, proč začít – co myslíte?

Čtěte také: Vybavení pro fitness, které si snadno pořídíte i domů