Vybavení pro fitness, které si můžete pořídit i domů

 

1. Švihadlo

 

Výhodou švihadla je, že přeskakovat přes něj můžete kdykoliv si vzpomenete. Díky těmto přeskokům dojde ke stabilizaci vašeho těla - nohou, paží, břicha a jiných částí. A pokud máte malý byt, tak je ideálním fitness vybavením, protože jej jednoduše schováte do šuplíku.

 

2. Kruh – Hula Hoop

 

Každá holčička jej mívala doma. Ale tento zázračný kruh se doporučuje při tvarování postavy. Odborníci se shodli, že je nejlepším aerobním cvičením při spalování kalorií. Navíc se s ním skvěle zabavíte a váš pas bude vypadat skvěle.

 

3. Bosu – balanční podložka

 

Bosu je takový malý zázrak. Nahradí hned několik věcí z posilovny. Je vhodný pro kardiovaskulární, aerobní cvičení. Rovněž pomáhá s rovnováhou a koordinací těla. Svalstvo posilujete už jen tím, že stojíte na podložce a snažíte se najít středové místo pro udržení balance.

 

4. Trampolína

 

Jumping je v poslední době velmi oblíbený. Patří mezi nejúčinnější aktivní spalovače kalorií za 60 minut. Intenzitu si samozřejmě volíte sami. Nejenomže tvaruje svalstvo viditelné na pohled, ale i to vnitřní. Při jejich výběru dávejte však pozor, na trhu je spoustu nekvalitních padělků.

 

5. Klasické činky

 

Nemůžete nic pokazit s klasickými činkami, které jsou skvělé pro kardio cvičení a spalování tuků, stejně jako budování svalů. Jsou vhodné jak pro začátečníky, tak pro pokročilé.

 

6. Vibrační deska

 

Vibrační desky spouštějí reflexní svaly na břiše a na nohách. Vibrace posilují a tvarují svalstvo. Pokud ji použijete ve spojení s odporovými pásy, váš trénink se z ničeho nic změní na kardio. Na trhu je jich spousta a stačí si vybrat tu, která vám bude nejvíce vyhovovat.

 

7. Kettlebell

 

Další vymakaná věcička – Kettlebel. Skvělé jsou ty, které se dodávají v různých velikostech. S kettlebelly můžete cvičit více než 50 cviků a výsledky jsou působivé. I s obyčejnými dřepy můžete spálit až 20 kalorií za minutu - zhruba stejně jako 6 minutovým během. Působí na všechny svaly v těle a dodává mu pružnost a stabilitu.

 

8. Zátěžová vesta

 

Už název napovídá, že vesta nebude vážit pár gramů. Napomáhá rychlejšímu spalování kalorií při obyčejném cvičení, jako jsou například dřepy, skoky, sedy – lehy a jiná cvičení. Uvnitř vesty jsou pytlíky se závažím, které si sami regulujete.

 

9.Masážní podložka

 

Abyste docílili skvělé postavy a formy, nemusíte jen tvrdě dřít a potit se. Jóga je skvělá forma cvičení, která nejenom vyčistí vaši mysl, ale protáhne i svalstvo. Masážní podložka je inspirována pohyby jógy, stačí podložku roztáhnout, zvolit úroveň a v klidu relaxovat.

 

 

Pokud se do fitka „prostě nedostanete“ – jsou tohle ty nejlepší alternativy, které vám cvičení doma jistě zpříjemní a ulehčí! Tak směle do toho!